Life&style

Day 7 – Slatko za kraj

Key I Pam s tobom, službeno zadnji put. Party sail tura je završila, a ovo je što smo naučili o suživotu sa strancima u klaustrofobičnom prostoru – ali i malo o našim dragim cimerima!

Ovaj dnevnik smo ti odlučile zajedno napisati jer smo mamurne, umorne i imamo ista stajališta (valjda smo se zbližile na putu lol). Budimo se jutro nakon lude hvarske noći totalno hangover, a plus 100 stupnjeva u jedrilici svakako nije pomoglo tome. Jedino što je preostalo je pratiti sistem Aussieja; spavati, jesti i baciti se u more.   | Autor: miss7 miss7

 | Autor: miss7 miss7

Zatim smo htjele još malo apsurdne svote novaca ostaviti u predivnom Laganiniju, i pozvale smo prvog skipera kojeg smo vidjele sa sobom, međutim oni rade tek od 10. Well, bad luck. Ali to nije sve (u maniri Topshop reklama)... Kad smo došle do marine na cugu, tamo nije bilo vode. Naime, konobarica je rekla da možemo biti sretne jer smo zadnje koje su dobile kavu, kako je upravo pukla cijev i da nema više vode na cijelom otoku. Zabrij.  | Autor: miss7 miss7

 | Autor: miss7 miss7 U međuvremenu, naši cimeri su se napokon probudili; Alexis je bila mortus, India se žalila kako ne izgleda više kao žena, a ostali su više manje bili u zombie modeu. Skiper Filip je opet kuhao nešto čudno za ručak, što se Aussijeima skroz svidjelo, a to pripisujemo činjenici da su bili mamurni i gladni. Nakon još malo chillanja na suncu, krenuli smo prema Splitu. Put je službeno bio gotov. Pakirali smo se neko vrijeme, grlili, ljubili i pozdravljali i ubrzo se našle u centru Splita. Praktički prvi puta same u zadnjih tjedan dana. Malo sulud osjećaj – a sad se i mi rastajemo! Key se zaputila na dva dana u Zaton kod Lovre, a Pam se vratila svom Ivanu u Zagreb.
A sada dojmovi!  | Autor: miss7 miss7

 | Autor: miss7 miss7 Trebamo li jednom riječi opisati ovaj put to bi bila riječ “izazov”. Bilo je zanimljivo, upoznale smo puno ljudi i dobili stvarno dobre cimere; ljude u ranim dvadesetima koji su iznimno pristojni, pospremaju iza sebe i zbilja su odgovorni. 

Plusevi: Na put se isplati ići jer upoznaš puno novih i zanimljivih ljudi, doduše većina ih ima oko 21 godinu pa je ovaj put bolji za nešto mlađe on nas dvije. :) Imaš priliku živjeti na moru, proputuješ obalu, vidiš uvale koje inače ne bi i istovremeno spoznaješ stvari o sebi. Isprobavaš nove stvari, diviš se jadranskoj obali na koju i zaboraviš jer ćeš za putovanje radije odabrati neke europsku destinaciju. Ovo je neki “back to the roots”, a i na jednom mjesto skužiš kako funkcioniraju Hrvati, a kako druge nacije – kulturološke razlike: npr. oni ne kuže zašto su kod nas tako bitni računi (njima je drugačiji sustav poreza i prireza pa im PDV ne igra ulogu) i ne ostavljaju napojnice.

 | Autor: miss7 miss7 Minusi: Može ti se dogoditi da tjedan dana završiš zatočen s nepoznatim osobama koje su pritom totalni luđaci, možeš imati jake mučnine cijelo vrijeme, prostor je skučen i klaustrofobičan i za one koji nemaju problema s tim, a cijeli brod ti stalno smrdi po mješavini kuhanja i tjelesnih izlučevina. Također ti dosta fali uobičajena osobna higijena, a nismo se mogle ni šminkati. I da, kreveti fakat nisu najudobniji. 

Nakon puta možemo reći da nismo ništa posebno tužne što naše cimere možda više nikad nećemo vidjeti jer je bilo kratko i slatko, ali Kevin i Teigan su se rekli javiti ako skoknu do Zagreba. Zanima te gdje su ostali? Alexis i Aidan sada su na putu za Grčku, a poslije idu u Berlin na neki ludi festival, već spomenuti ljubavni par je na Plitvičkim jezerima, a onda idu u Španjolsku i Portugal, dok je Joshu i Indiji ovo bio kraj putovanja, jer su prije Party Sail Toura bili na Santoriniju, Mikonosu i u Amsterdamu. Ekipa će svakako imati ljeto za pamćenje i drago nam je da su uspjeli okusiti čari Hrvatske uz dvije atipične Hrvatice! :)  | Autor: miss7 miss7

 | Autor: miss7 miss7

Photo: miss7

Komentari 0