Life&style

Dašak Italije u Hrvatskoj: istražite Opatijsku rivijeru u preslatkim vintage fićekima

  • U bajkovitoj Opatiji možete unajmiti preslatki Fiat 500 koji će vam pružiti pravi talijanski doživljaj, ali u granicama Lijepe Naše
  • Prvi put je predstavljen još 1957., a ovaj model i danas uživa status jednog od najpopularnijih automobila - posebice stariji modeli
  • Stoga, želite li nekome pokloniti ovo posebno iskustvo ili jednostavno sami uživati u filmskim trenucima vožnje u oldtimeru, vrijeme je da se zaputite u Opatiju

Kvarnersko područje jedno je od najljepših na našoj obali, a ako si ga ikada posjetila, onda znaš da potez Opatije, Lovrana i okolnih mjestašca, neodoljivo asocira na Italiju. Osim izuzetne gastro ponude, odnosno odličnih restorana koji se nalaze upravo na Kvarneru, otkrili smo da se ondje može unajmiti Fiat 500 – i to u različitim, razigranim bojama.

 | Autor: Foto: vintageexperience.eu

Ovaj talijanski automobil zbog svoj mini veličine i vintage izgleda pružit će ti poseban doživljaj vožnje. O čemu se zapravo radi? Vintage Experience je tvrtka koja se bavi najmom ovih automobila, a u svojoj ponudi ima nekoliko različitih paketa koje ćeš lako prilagoditi svom vremenu i budžetu. Možeš birati između nekoliko automobila s otvorenim krovom, no ako ti je možda vožnja po brdovitim cestama s mjenjačem izazov, postoji i usluga najma s vozačem.

 | Autor: Foto: vintageexperience.eu  | Autor: Foto: vintageexperience.eu

Što se tiče paketa, usluge se plaćaju po satu, a postoje i organizirane ture. Primjerice, La Dolce Vita Tour traje tri sata, a uz stručno vodstvo obilaziš najljepša mjestašca. Tura počinje u Lovranu te ćeš tijekom vožnje vidjeti neke od najpoznatijih villa, sljedeća postaja su Američki vrtovi, Volosko…, a u program je uključen i ručak.

Možda vas zanima 3 najljepša planinarska skloništa u Hrvatskoj nude pogled od milijun dolara i minimalizam stopljen s prirodom Rubrika Life&style Life&style

Osim ove ture, postoji i opcija piknika jer su automobili opremljeni estetičnim košarama koje su između ostalog, savršene za fotografiranje, ali i napunjene s pregršt iznenađenja koje će ovo iskustvo učiniti još posebnijim.  

 | Autor: Foto: vintageexperience.eu  | Autor: Foto: vintageexperience.eu

Stoga, kao što smo spomenuli, najam preslatkog Fiata 500 je bez razmišljanja nešto što će tvoju dragu osobu jako razveseliti, idealna je opcija za vikend izlet i malo hedonističkog uživanja koji će ostaviti lijepe uspomene. Opatijska rivijera doista je predivna, pa predlažemo da prvi sljedeći slobodan vikend provedeš upravo uživajući u svim njezinim čarima, ali iz vintage sjedala Fiata 500.

Photo: None
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    dobra stara vremena