Life&style

Danas slavimo Dan muškaraca! I prisjećamo se 7 stvari koje o njima nikada, ali nikad nećemo shvatiti

  • Od 1999. se na današnji dan, 19. studenog slavi Međunarodni dan muškaraca
  • Pa, stvar se još nije uhodala pa sama izaberi kako ćeš čestitati: poljupcem, crvenim karanfilom, večerom sa seksom ili ćeš zatulumariti u tu čast s prijateljicama jer tako i oni znaju slaviti Dan žena?
  • Mi smo se osvrnuli na nama neshvatljive značajke muškog roda i stali na samo 7 uvnutih navika muškaraca
Možda vas zanima Je li tvoj šampon za kosu kancerogen? Provjeri! Rubrika Beauty Beauty

1999. godine prvi je puta proglašen Međunarodni dan muškaraca, a inicijativa je nastala na Trinidad i Tobagu. Cilj je da se i pripadnike jačeg spola osvijesti o potrebi brige za zdravlje, no osim zdravstvenih razloga Dana muškaraca je poticaj i za poboljšavanje rodnih odnosa, promicanje spolne ravnopravnosti i isticanje pozitivnih muških uzora. Zato su ga podržali i UN, a i 50-ak zemalja diljem svijeta. Hoćeš li ga i ti i kako proslaviti odluči sama. Je li to dobar razlog da zatulumariš već nakon posla i kući dođeš navečer s nekim obješenim cvjetićem? Neeee. To nije naš stil. Mi svoje drage muškarce volimo, mada nikad do kraja nećemo proniknuti u njihov um. Ženski mozak teško može do kraja shvatiti ta čudesna bića funkcioniraju na nama nedokučiv način. Evo primjera:

via GIPHY

1. Grandiozno su uspješni u zaboravljanju važnih stvari

Nije da ne pamte. Znaju tko je na svjetskom nogometnom prvenstvu 1974. igrao u finalu, s kojim sastavom, koji je bio rezultat i tko su bili strijelci, ali ni nakon 15 godina nije siguran kad vam je godišnjica braka i je li malom rođendan 5.4. ili 4.5. Pamte, samo im nisu važne iste stvari kao nama.

2. Umjetnost puštanja vjetrova

Naravno da se obuzdava pred ljudima, ali glasno "opaliti" kod kuće... To nije samo tako ugodno, to je urnebesno. Dokaz: to širi osmijeh što je prdac bio glasniji. Kao da je to definitivno najbolja šala koju će danas ispaliti.

via GIPHY

3. Multitasking - što?

Znanost je dokazala da su žene bolje u multitasking od muškaraca - i gotovo. Ako upravo trenčira svinjsku polovicu, ne može istovremeno gledati vijesti na TV-u i s tobom voditi suvisli razgovor o tome kamo biste trebali ići za Novu godinu. Ugasi televizor i ne zapitkuj, odrezat će si prst. Strpljenja, rješava se jedna po jedna stvar i pomiri se s tim.

4. Meso i krumpiri su najbolja hrana

Možda je to ostalo iz vremena kad su lovili jelene i tako se prehranjivali, a mi žene im tu i tamo podmetnule neki gomolj koji smo iskopale? Uglavnom, nema ukusnije hrane. Što ćemo sutra kuhati za ručak? Što će naručiti u restoranu? Što će izabrati s prebogatog švedskog stola? 90 posto muškaraca u 90 posto slučajeva: neko meso s krumpirima. Na drugom mjestu najdraže hrane je sendvič, pa dugo, dugo ništa.

via GIPHY

5. Opsjednuti gumbićima

Obožavaju elektroniku. Može to biti najbesmisleniji i najnepotrebniji gadget na svijetu, oni ga žele, oni ga nabave i oni su satima u stanju po njemu prčkati. Pomiri se, tvoja konkurencija je preprivlačna.

6. Nogometne suze

Koji puta nam ih je žao. Tisućama godina odgajani da budu muškarčine, oni su uvijek čvrsti, ponosni, ne pokazuju slabost, mrze razgovore o osjećajima i ni pod koju cijenu ne bi pustili suzu. Ostavila si ga nakon 7 godina? Otići će s dečkima u kafić i napiti se, zatulumariti, sutra pričati kako je dobro bilo, glava ga rastura. Njegov nogometni klub primi gol u 92 minuti i ispada iz... čega već? Imaš stadion muškaraca koji neobuzdano ridaju!

via GIPHY

7. Zašto se uvijek moraju pomokriti NA nešto?

Da, da, reći će da je to "penis envy", da smo ljubomorne jer oni mogu pišati bilo gdje za razliku od nas. Samo ga izvade. Pa i mogu. Zašto onda, zaboga, na pustopoljini na kojoj nema ničega i nikoga odu do onog jedinog drveta i popišaju se baš na njega???

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Belabur

    Sonja, moze te biti sram zbog ovakvog teksta, a i urednika koji ga je odobrio. Da je musko napisalo ovakav tekst o zenama, dignule bi se sve zenske udruge u HR. Vidim da te pere frustracija, ocito dugo nisi bila ... prikaži još!