Life&style

"Da barem nikad nisam imala djecu. Još uvijek žalim tu odluku, ovo nisam ja"

  • "Da, draži mi je život bez djece. Toliko draži da želim da ih nikad nisam imala"
  • Govoreći da voli sinove, ova je žena priznala da se kao majka osjeća ulovljenom u zamku, bez dovoljno vremena za karijeru, čeznući za društvenim životom kakav je imala...
  • "U realnosti nije bilo kako smo muž i ja zamišljali. Ne volim ni jedan aspekt majčinstva"

Svaki roditelj to zna, podizati djecu nije uvijek lako, a nažalost, klinci ne dolaze s priručnikom za uporabu koji bi nam olakšao. No isto tako mame i tate će se složiti da nema veće ljubavi i sreće nego imati djecu. Zato je blog jedne mame koja je otvoreno priznala da žali što se odlučila na roditeljstvo i kako bi joj život bez djece bio puno bolji izazvao puno reakcija.

Volim svoje sinove ali...

"Majka sam dvoje djece, mada bih željela da nisam majka nijednog. Da, draži mi je život bez djece. Toliko draži da želim da ih nikad nisam imala". Prije nego što su počele pljuštati osude, pojasnila je da voli svoje sinove "svim srcem", a također je dodala da ni niti depresivna niti pati od ikoje mentalne bolesti "koja bi je učinila opasnom". Vjerojatno misleći kako će mnogi njezinu izjavu pa i nju smatrati "nenormalnom".

Možda vas zanima Ispovijesti Ivane Kindl: Puno sam razmišljala o djeci i na kraju sam odlučila... Rubrika Stars Stars

Zapravo, njezina je izjava posve jednostavna i otvorena premda se ovakve riječi ne mogu čuti iz usta mnogih roditelja. "Želim da nisam imala svoje dvoje djece jer mislim da bi mi život bez njih bio mnogo bolji."

 | Autor: Shutterstock/instagram Shutterstock/instagram

"Prije je moj život bio nevjerojatan. Obožavala sam svoj posao i muž i ja bili smo jako sretni zajedno. Puno smo putovali, imali sjajan društveni život, bilo je kao u nekoj romantičnoj komediji o dvoje ljudi koji su se zaljubili i sad su najsretniji na svijetu - ali u stvarnosti. Nije to bila samo faza. Tako smo živjeli 10 godina prije nego što smo odlučili da ćemo imati djecu. Kad je prvo dijete stiglo, stvari su se promijenile i to ne nabolje"  napisala je na roditeljskom blogu Kidspot.com.au.

Ipak, još jedno dijete

Nako što je isprva bila uzbuđena što će imati dijete, žena je priznala da nakon što joj se sin rodio "u realnosti nije bilo onako kako su to zamišljali". Sina je odmah zavoljela i on je k tomu bio zahvalna beba, ali nijedan drugi aspekt majčinstva nije joj se sviđao. "Nisam bila i nisam mogla biti osoba kakva sam bila prije" napisala je. Osjećala se uhvaćena u zamku i sputanom, ali unatoč tome suprug i ona odlučili su se na još jedno dijete. 

Možda vas zanima Jesi li ikada morala birati između karijere i obitelji? Evo što o tome misle ove žene Rubrika Life&style Life&style

"Nismo željeli da nam sin bude jedinac zbog cijelog niza razloga i premda je muž znao kako se osjećam, ipak smo se odlučili za još jedno dijete. Mislili smo, možda se stvari promijene  s drugim djetetom. Ne trebam ni reći da - nisu. Nije bilo ni bolje ni lošije, i dalje sam se osjećala kao da sam izgubila svoj identitet. Ni jedan od tih loših osjećaja nije sasvim nestao, nisam bila sretna kao nekoć."

 | Autor: Shutterstock/instagram Shutterstock/instagram

"Moja karijera danas je više - samo posao. Imam isto radno mjesto, ali ne mogu joj posvetiti toliko vremena kao nekad." Nedostaje joj i društveni život - sadašnji se vrti oko djece i njezinih prijatelja koji imaju djecu. I dalje naglašavajući kako iskreno voli sinove, priznala je da oni jednostavno nisu dio njezinog identiteta i da nije željala tako živjeti život. 

Da sam znala kako će biti, ne bih imala djecu

Predviđajući kako će je mnogi osuditi zbog sebičnosti napisala je kako su je djeca iz "samouvjerene, sposobne žene, sa strašću za životom pretvorila u nenadahnuti i frustriranu ženu koja žudi za životom kakav je imala. "Da sam znala da ću se ovako osjećati ne bih se odlučila za djecu jer, vjerujte, ne želim ovako živjeti" zaključila je. Na žalost, malo prekasno...

Možda vas zanima Trendi jakne od umjetne kože do 300 kn - evo gdje ih možeš pronaći Rubrika Moda Moda
Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0