Life&style

Cvjetni detalji su uvijek IN

Baš kao i u modnim trendovima, i u trendovima u uređenju interijera neke stvari nikada ne izlaze iz mode. Kvalitetan stolić za kavu, udoban kauč, bijeli zidovi i Tiffany svjetiljka su neke od njih, ali jedan od osnovnih trendova među detaljima je cvjetni uzorak, prije svega jer se lako kombinira s već postojećim namještajem, bez obzira je li on klasičnog ili modernog dizajna.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies Cijela soba obučena u cvjetni uzorak teško može izgledati dobro. Radije se odlučite za detalje koji će svojim dizajnom oplemeniti vaš dom. Nisu svi cvjetni uzorci isti, stoga ovakav stil nemojte odbaciti u samom startu: pastelne ruže pristaju uz shabby chic namještaj, šareni uzorci poput meksičkih odlično izgledaju u kombinaciji sa stilskim ili klasičnim namještajem, dok suvremeni prostor možete ukrasiti stiliziranim cvijećem.

Želite li na ovaj način obnoviti svoje interijere pridržavajte se jednog stila. Odlučite li se za npr. stilizirani cvjetni uzorak, neka on bude jedini u određenoj prostoriji, jer cvjetni dekor ne trpi konkurenciju, a tako i najbolje dolazi do izražaja.

Cvjetni uzorak danas je dostupan na apsolutno svim detaljima za dom i namještaju. Dugo vremena bio je zarobljen na posteljini, posuđu i jastucima te i dalje u tom obliku ostaje najpoželjniji, ali oni koji su spremniji na radikalne promjene u svom domu ove jeseni mogu odabrati police i ormare, tapete i tepihe sa cvjetnim uzorkom.

Osobe sklone eksperimentima umjesto tapeta mogu staviti naljepnice za zidove koje se lako skidaju i s kojima svakih nekoliko mjeseci možete postići drugačiji izgled interijera. U kupaonici možete svoju običnu zavjesu za tuš zamijeniti nekom s uzorkom havajskog cvijeća, a u hodnik možete postaviti komodu s naslikanim cvjetovima.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Kuhinja je idealna za cvjetni uzorak, jer su mogućnosti eksperimentiranja nebrojene: stolnjaci, zavjese, posuđe, podmetači, pa čak i presvlake na stolcima s cvjetnim uzorkom mogu izgledati fantastično. Dječja soba s cvjetnim uzorkom uzorkom oduševit će svaku djevojčicu, a cvjetni jastuci će vaš dnevni boravak učiniti profinjenim ili vedrim- ovisno o tome kakav dizajn odaberete.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0