Life&style

Cvjetne tetovaže su lijepe, a svaki cvijet ima skriveno značenje. Otkrivamo što znači ovih 11

  • Ljeto je idealno vrijeme 'za pokazati' svoje tetovaže na osunčanom tijelu 
  • Ako pak tražiš što bi si tetovirala, a voliš motive sa simbolikom i skrivenim značenjem, premda neočekivano, tetovaže cvijeća pravi su izbor
  • Ovih 10 prelijepih tetovaža zasigurno će te inspirirati

Cvijeće svih vrsta obično su popularan izbor za tetovažu, osobito za one koji traže motiv za svoju prvu tetovažu. Lako se mogu smanjiti na elegantne veličine koje su u trendu na Instagramu u posljednjih nekoliko godina. U isto vrijeme, jednako su lijepe i kada su toliko velike da prekriju tvoj torzo ili ruke. A budući da nose konotacije pozitivnih stvari (poput ljubavi, novih početaka i sreće), male su šanse da ćeš ih jednog dana poželjeti ukloniti.

Ako si se odlučila za tetovažu, preporučuje se da dođeš kod tattoo majstora s referentnim slikama koje pokazuju točan stil koji želiš, te dobro razmisliš kako bi željela da tetovaža izgleda. Nema pravila za odabir položaja, ali savjet stručnjaka gdje bi dizajn dobro funkcionirao također je dobro poslušati. Ipak, na kraju sve ovisi o tebi, jer budući da tetovaža traje cijeli život, sama moraš odabrati gdje je doista želiš. Kako bismo pomogli da suziš izbor, donosimo cool cvjetne tetovaže te značenje svake.

Možda vas zanima 25 najljepših 'dvojnih' tetovaža, za najbolje prijateljice, sestre, mame i kćeri, ali i parove Rubrika Life&style Life&style

Lavanda

Lavanda ima duboku simboliku i često se povezuje sa svojim ljekovitim i umirujućim svojstvima. Može predstavljati ljubav, odanost i čistoću, dok dodatak pčele može nagovijestiti naporan rad i suradnju. Također je uistinu prelijepa. 

 | Autor: Instagram Instagram Foto: Instagram / @nicetattooparlor

Buket divljeg cvijeća

Osim što se dobro uklapaju u prekrasne dizajne s tankom iglom, poznato je da poljsko cvijeće predstavlja radost u mnogim kulturama diljem svijeta. To bi mogao biti razlog zašto pogled na ovu ljepotu izaziva toliko divljenja.

 | Autor: Instagram Instagram Foto:Instagram / @nicetattooparlor

Cvjetovi šljive

Jedan od prepoznatljivih dizajna je grana prošarana cvjetovima šljive koja vijuga preko ruku ili torza. Ovo cvijeće slijedi stil klasičnih slika tintom, a dodani su svijetli dodiri boje kako bi se stvorio osjećaj proljeća, optizma i rasta.

 | Autor: Instagram Instagram Foto: Instagram/@ilwolhongdam

Kamelije

Cvijeće je bogato simbolikom, pa ga njegova brojna skrivena značenja čine popularnim prvim izborom. Kamelije označavaju snagu, jer rastu i na hladnoći, što simbolizira strast i jaku volju. 

 | Autor: Instagram Instagram Foto: Instagram/@ilwolhongdam

Cvijet lotusa

Ovo bi mogla biti najbolja ilustracija lotosa koju smo vidjeli; sviđa nam se kako ultratanke linije čine da latice izgledaju gotovo prozirno. Što se tiče simbolike koja stoji iza često traženog dizajna, lotos znači otpornost i ustrajnost, jer to je jedinstveni cvijet, budući da cvjeta u vodi i mulju. 

 | Autor: Instagram Instagram Foto: Instagram/@ilwolhongdam

Magnolije

Ove magnolije koje se nježno spuštaju prekrasan su primjer većih tetovaža koje još uvijek djeluju kao minimalne. Minimalna tetovaža za maksimalan učinak. Značenje: u zapadnoj kulturi sreća i stabilnost, u istočnjačkoj plemenitost i čistoća.

 | Autor: Instagram Instagram Foto: Instagram/@ilwolhongdam

Božuri koji se otvaraju

Još jedan hit su ovi božuri koji se razvijaju, tako besprijekorno zasjenjeni da svaka latica izgleda poput ružičastog gradijenta. Kako bi ova tetovaža imala dodatni originalni štih, dodana je strelica između dva velika cvijeta, a pozadina je prošarana dijamantnim uzorkom. Sve sama krasna simbolika veže se za božure: ljubav, čast, sreća, romantika i ljepota. 

 | Autor: Instagram Instagram Foto: Instagram / Miss Trudy

Ruže

Cvijeće svih vrsta posebno se dobro uklapaju u tekstualne tetovaže, a ova pokazuje kako se to točno radi s ovim zakrivljenim poluvijencem od ruža. Tekst u kurzivu 'ljubav' neprimjetno teče u stabljiku povezujuće ruže, poput vrlo elegantnog naglašavanja romantične simbolike iza cvijeta. Ruža je oduvijek simbol ljubavi i ljepote.

 | Autor: Instagram Instagram Foto: Instagram/@drag_ink

Sićušna ruža

Kratke traperice uz gležnjeve nezaobilazne su ako imaš ovako slatku tetovažu. Položaj je savršen i ako želiš sakriti tetovažu. Ako je ruža sitna, ne znači i da joj je simbolika umanjena - donijet će jednako puno ljubavi i ljepote.

 | Autor: Instagram Instagram Foto: Instagram / @jonboytattoo

Mjesec s trešnjinim cvijetom

Ovi trešnjini cvjetovi u punom cvatu raspoređeni su tako da izgledaju poput šarenih krila koja okružuju puni mjesec. Dva elementa prirodno su usklađena i tvore osjećaj snova. Trešnjin cvijet ima dvojako značenje: život i smrt, ljepota i nasilje. Kao što dolazak proljeća obećava novi život, tako i cvjetanje trešnjinih cvjetova donosi osjećaj vitalnosti i živosti. U isto vrijeme, njihov kratak životni vijek podsjetnik je da je život prolazan.

 | Autor: Instagram Instagram Foto: Instagram/@ilwolhongdam

Tetovaže na prstima Možda vas zanima Tetovaže na prstima su male, diskretne i slatke. Donosimo 20 ideja za inspiraciju Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram@lindacanters_tattoo

Komentari 0