Life&style
Cool Airbnb po Europi

Čudesno dobar smještaj koji se može unajmiti u Europi: Staklene kućice, plutajuće kolibe, dvorci kao iz bajke...

  • Uz pomoć Interneta je danas puno lakše pronaći cool smještaj bilo gdje u Europi, pa i šire
  • Odmor u nekoj drugoj europskoj zemlji danas više nije egzotika, a ni poseban luksuz, primjerice, zahvaljujući jeftinim letovima
  • A stranice za pronalaženje smještaja, poput Airbnb-a, nude ti skrivene bisere turističke ponude, pa je dovoljno tek nekoliko klikova da rezerviraš neki od najcool smještaja u Europi 

Mnogi od najboljih hotela u Europi dobro su poznati ljubiteljima putovanja. Međutim, neki od najboljih Airbnb smještaja u manje razvikanim područjima i dalje ostaju relativna tajna. S novom tražilicom na Airbnb-u se situacija mijenja, a korisnici sada lako mogu pronaći sve vrste jedinstvenih i neobičnih nekretnina, od velebnih dvoraca do tradicionalnih domova i koliba koje su doista izvan svih utabanih staza. Ima jako puno toga za birati, a mi u nastavku donosimo neke od naših omiljenih jedinstvenih otkrića.

Plutajuća koliba u Francuskoj

Hermiona, Morbihan

Kuća Hermione bila bi ugodna za boravak bez obzira gdje se nalazi. Ali, slučajno pluta usred jezera, što je čini još poželjnijom. Nalazi se u blizini golf terena Morbihan u Bretanji, a do kuće se može doći samo čamcem na vesla s pontona, koji je ujedno i recepcija. Kada stigneš do kuće, tu je natkrivena paluba s ležaljkama i ljestvama u vodi, plus prozori od poda do stropa, tako da možeš uživati u pogledu sa svih razina kuće. Unutrašnji prostor je ugodan i rustikalan, s modernom kupaonicom i dobro opremljenom kuhinjom. Doručak se poslužuje svako jutro, a najbolje je u hrani uživati vani uz predivan pogled.

Cijena: od 1.270 kn po noćenju

 | Autor: Airbnb Airbnb

 | Autor: Airbnb Airbnb

Kikladska kuća u Grčkoj

Arhitektura pećinske kuće, Oia

Ako si ikada pogledala bijele kuće koje se uzdižu uz litice grčkih otoka i zapitala se „tko tamo živi?“, to bi mogla biti ti, u ovoj kikladskoj Airbnb kući. Smještena na liticama na otoku Santoriniju, ovaj je smještajni objekt dio kompleksa tradicionalnih špiljskih kuća renoviranih od strane lokalnih majstora kako bi se stvorio boravak koji je i autentičan i udoban. Zasvođena vrata, organske stepenice i spavaća soba u špilji s čahurom doprinose jedinstvenom šarmu ove kuće. Ali, na kraju krajeva, odmor ovdje je u pogledu u kojemu možeš uživati u sebi i kojem se možeš diviti s više vidikovaca putem privatne terase na više razina.

Cijena: od 2.400 kn po noćenju.

 | Autor: Airbnb Airbnb

 | Autor: Airbnb Airbnb

Staklena kućica na Islandu

Blár, Hella

Teško je zamisliti išta slikovitije i udaljenije od ovog Airbnb smještaja, koji se nalazi na (često snijegom prekrivenoj) pustinji lave na jugu Islanda. Filmsko okruženje moglo bi biti dovoljno da jamči fenomenalan boravak, ali ono što je još privlačnije je sama kućica. Prozori od poda do stropa okružuju posjed, uključujući kupaonicu, tako da se možeš tuširati dok se diviš pogledu na vulkane. Spavaća soba je potpuno prekrivena staklom, uključujući krov, tako da možeš spavati pod spektakularnim zvjezdanim nebom, a ako imaš sreće i polarnom svjetlosti, dok si u potpunoj udobnosti. Sveukupni prostor je vrlo hygge sa šik prirodnim elementima uparenim s pametnim dizajnom. Osim udobnih džempera i čarapa, ne zaboravi spakirati i kupaći kostim, jer vani je hidromasažna kada.

Cijena: od 4.000 kn po noćenju.

 | Autor: Airbnb Airbnb

 | Autor: Airbnb Airbnb

Trullo kuća u Italiji

Privatni apartman Trullo Martodda, Puglia

Trullos su tradicionalne kamene kuće s konusnim krovovima koje su jedinstvene za dolinu Itria u Puglii i od nedavno imaju vlastitu kategoriju na Airbnb-u. Ova konkretna datira iz 1714. godine, ali je iznutra pametno modernizirana. Predivni kameni zidovi i skulpturalni oblici kupole su još uvijek tu, zajedno s dodacima opremljene kuhinje i moderne kupaonice. Vani se nalazi roštilj i blagovaonica na otvorenom s prekrasnim pogledom na krajolik.

Cijena: od 680 kn po noćenju.

 | Autor: Airbnb Airbnb

 | Autor: Airbnb Airbnb

Kućica u švicarskoj idili

Chalet La Cheneviere, Nendaz

Spektakularno snježno okruženje čeka te u Chalet La Chenevière, prostranoj kućici u četvrti Tsamandon u Nendazu, unutar 4 Vallées. Pet spavaćih soba na tri razine znači da ovdje ima mjesta za cijelu ekipu (10 osoba). Provedite dane na stazama prije nego što se vratite družiti se uz kamin u uzvišenom dnevnom boravku ili okušajte svoje vještine na aparatu za raklet i fondue u kuhinji. Zimi postoji shuttle bus koji staje u blizini planinske kuće i može te odvesti do žičare Tracouet.

Cijena: od 7.200 kuna po noćenju.

 | Autor: Airbnb Airbnb

 | Autor: Airbnb Airbnb

Dvorac u Njemačkoj

Arenfels, Bad Honningen

Postoji puno dvoraca koje možeš iznajmiti na Airbnb-u, ali potencijalno nijedan nije slikovitiji i prikladniji od dvorca Arenfels, sat vremena udaljen od Kölna. Boravak je u jednoj od ulaznih soba u istočnom krilu, gdje sobe imaju prikladne kraljevske krevete s baldahinom i impresivno velike kupaonice s kadama na nogicama. Neogotički dvorac uživa u spektakularnom okruženju, jer nalazi se usred vinograda i obližnjih šuma, u blizini Rajne i grada Bad Hönningena, a do svega toga možeš doći laganom šetnjom.

Cijena: od 1.240 kuna po noćenju.

 | Autor: Airbnb Airbnb

 | Autor: Airbnb Airbnb

Oaza u nacionalnom parku u Estoniji

Nature Villa, Maidla

Sa svojim apstraktnim oblicima i prozorima od poda do stropa, ovo arhitektonsko remek djelo izgleda nadrealno, a smješteno je iznad močvara Maidla Nature Resorta, 45 minuta od Tallinna. Ultra moderna nastamba izgrađena je posebno za ulazak u prirodno okruženje, sa spavaćom sobom u obliku staklene piramide koja pruža pogled na lišće iz kreveta, s minimalističkim kaminom u sredini. Boravak ovdje uključuje doručak i obilazak Maidla Nature Resorta, a postoji i mogućnost da se dogovori privatni kuhar koji će ti kuhati večeru.

Cijena: od 2.430 kuna po noćenju.

 | Autor: Airbnb Airbnb

 | Autor: Airbnb Airbnb

Zrcalna koliba u Norveškoj

WonderINN, Raelingen

Ako trepneš, možda ćeš propustiti WonderINN, kolibu u blizini nordijskog sela Raelingen. Jedna strana kompaktne nastambe prekrivena je velikim ogledalom, što znači da je iz određenog kuta potpuno nevidljiva. Na suprotnoj strani je kabina potpuno staklena, s lučnim krovom, stvarajući ugodan kutak spavaće sobe s nevjerojatnim pogledom. Unutar glavnog prostora je dvokrevetna spavaća soba, kupaonica i čajna kuhinja s mirnim pogledom na jezero. Sve zajedno čini romantičan smještaj, koji se čini jednim od najbolje čuvanih tajni Norveške.

Cijena: od 680 kuna po noćenju.

 | Autor: Airbnb Airbnb

 | Autor: Airbnb Airbnb

Koliba na plaži u Portugalu

Palisade, Costa da Caparcia

Ova neobična koliba smještena je točno na dinama plaže na Costa da Caparica, južno od Lisabona i boravak je iz snova za surfere. To je klasično uređena koliba na plaži, s dvije spavaće sobe i kaučem na razvlačenje u dnevnom boravku, plus jednostavan, ali uredan namještaj. Jedna od spavaćih soba ima krevete na kat, a kuća je prilagođena kućnim ljubimcima tako da ima mjesta za cijelu obitelj. Pogled na dine i Atlantski ocean je jednostavno predivan.

Cijena: od 1.800 kuna po noćenju.

 | Autor: Airbnb Airbnb

 | Autor: Airbnb Airbnb

Photo: Airbnb

Komentari 0