Life&style

Crvenom glinom protiv masne kože

Masna koža može biti izrazito neugodna. Sjaj, prištići i upale su česti problemi s kojima se osobe masne kože moraju boriti.

Masna koža može biti uzorkovana raznim čimbenicima: genetikom, prehranom, hormonima, kozmetikom ili vremenskim uvjetima. Često je sjajna i nezdrave boje, a sklona je i upalama, miteserima te pojavi prištića. Masnu kožu ne možete promijeniti i učiniti suhom ili normalnom, ali je zato možete tretirati na pravi način kako bi suzbili njene neugodne posljedice.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Ako ste prepoznali svoju kožu u ovom opisu, znajte da ima i dobru stranu: masna koža sporije stari zbog svoje debljine i pojačanog lučenja sebuma. Osim toga, niste jedini koji imaju problema s njom: glumica Gwyneth Paltrow se protiv masne kože bori zdravom prehranom, a Rihanna koristi proizvode na bazi vode kako bi spriječila dodatno mašćenje.

Ispravnom njegom i masna koža može zablistati kao i svaki drugi tip kože. Masna koža prije svega zahtijeva ispravno i učinkovito čišćenje. Na taj način ćete ukloniti višak sebuma i nečistoća koje bi mogle zatvoriti pore. Izbjegavajte agresivne proizvode koji na kratke staze mogu biti učinkoviti, ali dugoročno mogu izazvati više štete nego koristi. Ako vaš omiljeni gel za pranje lica ostavlja osjećaj zategnutosti, tada nije dobar odabir za vas jer uzrokuje isušivanje gornjeg sloja kože, dok se ispod njega pojačano luči sebum što može dovesti do upale.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Hidratacija masne kože je iznimno važna. Dobra hidratantna krema ne samo da će spriječiti dehidraciju, nego može pomoći i u matiranju kože. Maska jednom tjedno sa sastojcima koji pouzdano pomažu u borbi protiv masne kože može popraviti ten, baš kao i piling protiv mitesera. Cedar, čempres, bergamot, riža, crvena glina i lavanda su sastojci koji mogu pomoći u njezi.

Idealne proizvode za masnu kožu potražite u galeriji...

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0