Life&style 18. studenoga 2014.

'Color blocking' za zanimljive interijere

1/27

Priča o tome kako su Švicarci dosadni i hladni pada u vodu kada vidite hotel Zürich West. Ovaj hotel, smješten je u kreativnoj četvrti gdje je veća šansa da ćete naletjeti na jazz klub ili umjetničku galeriju nego na turističku lokaciju poput trgovine čokoladom, a njegove boje bude dijete u vama i tjeraju vas da ih unesete i u prostor u kojem živite.

 | Autor:

Zürich West su zajedničkim snagama uredili dizajnerski studio Alfredo Häberli, arhitektonski studio Aeberli Vega Zanghi i dizajnerica Stefanie Häberli-Bachmann koji su ostavili itekako vidljiv pečat. Ovo je prva zgrada koju je u potpunosti dizajnirao Alfredo Häberli, ali i najviša zgrada u Zürichu te tako dominira krajolikom .

 | Autor:

"Veliki sam kritičar dizajnerskih hotela koji se izvode s lošim materijalima i opremaju lošim namještajem, pa već za dvije godine i sami izgledaju loše. Vjerujem da je ovaj jedinstven po svojoj kvaliteti u svim pogledima", izjavio je Alfredo, rodom iz Argentine koji se nakon školovanja u Švicarskoj nametnuo kao jedan od vodećih švicarskih dizajnera.

 | Autor:

Nevjerojatne kombinacije boja tako kreiraju šarmantan interijer kojem je nemoguće odoljeti.  Häberli je u njemu spojio najbolje što nudi urbana kultura poput grafita i potpisa na zidovima, ali i najbolje od suvremenog dizajna pa je tako u hotelu moguće vidjeti nebrojeno mnogo komada s potpisom Vitra, Iittala, Kvadrat, Luceplan i Moroso.

 | Autor:

Kao i velik broj industrijskih zgrada na tom području koje potječu iz 19. stoljeća te koje su prenamijenjene, i ova ima stroge linije. Međutim, ovdje su oni namjerno naglašeni i istaknuti kako bi se dobila neviđena dinamika boja i tekstura koje čine osnovu cijelog uređenja.

 | Autor:

Jarka fuksija, crvena, boja maline i limuna savršeno se spajaju s teksturama modernih komada produkt dizajna. Sobe i apartmani koji nose nazive po plemenitim metalima, oduševit će vas ručno tkanim tepisima, brončanim detaljima, slobodnim kadama i zanimljivim tapetama.

 | Autor:

Iako sve vrvi bojama, posebno u zajedničkim prostorijama, one nikad ne djeluju zagušujuće zahvaljujući dovoljnoj količini neutralnih nijansi poput smeđe. Zato su u sobama jarke boje iskorištene samo kao akcenti koji prostoru daju dinamiku. Tako će vas iznenaditi šarene vješalice za ručnike, zavjese boje limuna ili noćni ormarić boje pistacije uklopljeni u smeđe, sive i plave nijanse.

 | Autor:

Poseban šarm hotelu daju upute za snalaženje koje su djelo Stefanie Häberli-Bachmann. Stefanie je kreirala poseban font koji nalikuje na prosječan rukopis kako bi stvorila domaću atmosferu i hotelu dala identitet i prijeko potrebnu toplinu.

Više slika pogledaj u galeriji...

Komentari 0