Life&style
Recept za čokoladne bombe

Čokoladne bombe su super slastica za zimu 2021. i imamo najbolji recept!

  • Čokoladne bombe su trend hrane za ovogodišnje hladne dane 
  • U zimi 2021. godine će vruća čokolada postati umjetnost
  • Prošli su dani kada si samo malo kakao praha ili komadić čokolade prelila toplim mlijekom: pozdravi „Chocolate Bombs“, naše nove najbolje prijateljice za slatkim stolom 

Čokoladne bombe nisu samo poslastica za nepce, nego i praznik za oči. Gotovo su previše lijepe za piće – ali, gotovo...

Međutim, krenimo od početka: objasnit ćemo ti što su čokoladne bombe. Dakle, to su kuglice napravljene od sloja nježne čokolade, punjene s još više čokolade. Zvuči kao savršena pralina, ali ipak nije. Čokoladne bombe se stave u čašu ili šalicu i preliju vrućim mlijekom. Najprije se topi nježni, vanjski sloj čokoladne kugle - a zatim čokolada iznutra. Divno, jer tako svaki put dobiješ savršenu toplu čokoladu!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Liz Marek (@sugargeekshow)

Recept za čokoladne bombice

Želiš sama napraviti čokoladne bombe? Za sebe ili prijateljicu kao poklon za Božić? Uz ove upute, malo strpljenja i vještine, sama možeš dočarati lijepa mala čokoladna remek-djela.

Recept za čokoladne bombe

Sastojci:

• čokolada, po mogućnosti visokokvalitetne čokoladne pločice ili čokolade za kuhanje

• poseban kakao za vruću čokoladu

• nugat krema od orašastih plodova ili maslac od kikirikija, zamrznute bobice, mini marshmallows

• neobavezno: šećerne perlice za ukrašavanje

Oprema: čokoladni termometar, silikonski kalup u obliku kugle, kist za bojenje, strugač za tijesto, opcionalno: slastičarska vrećica 

Možda vas zanima Ružičasta vruća čokolada? Ili ona s cimetom? 3 recepta za vruću čokoladu koje treba isprobati ove zime Rubrika Life&style Life&style

Priprema

1. Usitni čokoladu nožem ili u blenderu.

2. Zagrij čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici uz stalno miješanje. Ako odabereš mikrovalnu pećnicu, to najbolje funkcionira na sljedeći način: zagrij čokoladu 30 sekundi i dobro promiješaj lopaticom. Ponovno zagrij 15 sekundi, izmjeri temperaturu i ponovno promiješaj. Ponavljaj ovaj zadnji postupak dok se sva čokolada gotovo ne rastopi, a temperatura ne smije prijeći 32 stupnja.

3. Sada kistom premaži sloj tekuće čokolade u silikonski kalup i ostavi da se hladi u hladnjaku nekoliko minuta. Ponovi ovaj korak još jedan ili dva puta, a zatim pažljivo izvadi polukugle iz kalupa.

4. Napuni potom polovicu čokoladom za piće, čokoladom, kremom od nugat orašastih plodova, maslacem od kikirikija, bobicama ili mini marshmallowima…

5. Savjet: kako bi se polovica lako punila i ne bi se topila u ruci, stražnja strana silikonskog kalupa idealna je za fiksiranje.
Tekuću čokoladu iskoristi kao „ljepilo“ i namaži je četkom na rub napunjene polovice. Potom uzmi drugu, praznu polovicu, te je pažljivo pritisni. Voila, napravila si svoju prvu čokoladnu bombu!

6. Ako želiš, možeš ukrasiti čokoladne bombice ostatkom tekuće čokolade (koristi vrećicu s malim otvorom), mini marshmallowsima i perlicama. Čim se čokoladne bombice posuše, možeš ih preliti toplim mlijekom i imaš savršenu toplu čokoladu. Ili ih lijepo zamotaj i razveseli svoje najmilije. 

Oprez: tamna, punomasna mliječna i bijela čokolada imaju različite vrijednosti topljenja. Stoga se mliječna čokolada ne smije zagrijavati iznad 30 stupnjeva, a bijela čokolada ne smije se zagrijavati iznad nekih 28,5 stupnjeva. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aiyu Cha (@aiyucha)

Photo: Shutterstock

Komentari 0