Life&style

Čokolada za doručak? Evo kako ti to može pomoći u gubitku kilograma, otkrivaju znanstvenici

  • Jesti čokoladu za doručak može ti pomoći u gubitku kilograma, otkrivaju znanstvenici
  • Započinjanje dana s čokoladom moglo bi ti pomoći u sagorijevanju masti i gubitku kilograma
  • Istraživanje je otkrilo nešto što nismo očekivali: da su žene dok su jele čokoladu bile manje gladne i imale su manje želje za slatkišima nego bez čokolade, posebno kada su jele čokoladu tijekom večeri ili jutra

Uravnotežena prehrana znači imati malo onoga što mi volimo - a stručnjaci kažu da par kockica čokolade noću također može pomoći u naporima za mršavljenje. Započinjanje slobodnog dana s čokoladom ili čak mala slatka zakuska prije spavanja neće imati strašne učinke na debljanje kao žto vjerojatno misliš. Istraživači iz Brighama i Ženske bolnice  u Bostonu proučavali su prednosti uključivanja čokolade u prehranu. Zabilježili su podatke 19 analiziranih žena u postmenopauzi.

 | Autor: shutterstock shutterstock Žena jede čokoladu

Možda vas zanima Ove čokoladne praline utječu na raspoloženje i poboljšavaju zdravlje mozga, imamo i recept! Rubrika Life&style Life&style

Kako bi testirali može li čokolada pomoći u gubitku kilograma, svaka je žena konzumirala 100 grama mliječne čokolade u roku od jednog sata nakon buđenja ili u roku od jednog sata prije odlaska u krevet. Stručnjaci su zatim usporedili debljanje žena koje su jele čokoladu i žena koje nisu. Jedenje čokolade ujutro ili noću nije rezultiralo razlikama u težini, otkrili su istraživači, dakle žene koje su jele čokoladu ujutro ili uvečer, nisu dobile više kilograma od onih koje nisu konzumirale čokoladu.Ova bi činjenica mogla olakšati mnogim ženama koje žele smršavjeti, ali ne žele se odreći čokolade.

Čokolada, pohana piletina, Coca-Cola... stogodišnjaci otkrivaju hranu kojoj duguju dugovječnost

 | Autor: shutterstock shutterstock Čokolada

Istraživači su izjavili da konzumiranje čokolade može utjecati na glad i apetit, kao i na spavanje. Jedenje čokolade ujutro moglo bi pomoći kod sagorijevanja masti, a moglo bi smanjiti i razinu glukoze u krvi, rekli su znanstvenici. Dok bi jedenje čokolade navečer moglo promijeniti metabolizam i dovesti do pravilnijih načina spavanja. "Konzumiranje čokolade ujutro ili navečer rezultira diferencijalnim učincima na glad i apetit, oksidaciju supstrata, glukozu natašte, mikrobiotu (sastav i funkcija) i ritmove spavanja i temperature", objasnili su znanstvenici.

Možda vas zanima Zamolili smo Renatu Sopek da osmisli svoje omiljene outfite za vježbanje, evo kako je odradila taj zadatak Rubrika Moda Moda

Istraživanje je trajalo 14 dana, a istraživači su rekli da su žene osim čokolade smjele jesti i bilo koju drugu hranu. Tijekom dva tjedna mogli su jesti samo mliječnu čokoladu - ali smjele su konzumirati i druge slatkiše i poslastice. Istraživači su dodali: "Rezultati pokazuju da su žene dok su jele čokoladu bile manje gladne i imale su manje želje za slatkišima nego bez čokolade, posebno kada su jele čokoladu tijekom večeri ili ujutro."

Photo: shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • meltepeee

    Tablete za mršavljenje - http://acaiberry900.lv Skinula sam 24 kilograma u 4 I pol mjeseca. Nisam željela uzimati nikakve pilule,ali moja kćer mi ih je dala kao dar. Izgledam bolje,osjećam se bolje.