Life&style 03. prosinca 2013.

Čokolada - prava njega za vašu kožu

Tomislav Miletić/Pixsell.
1/15

U blagdanskim danima koji su pred nama uživamo u velikoj količini hrane, pića i neprospavanih noći. Upravo zato priuštite svojoj koži wellness tretman koji će učiniti mnogo za njen izgled, ali i vašu psihu. Dina Dražić iz beauty salona Midi otkrila nam je koji je najbolji način da iz svog posjeta kozmetičkom salonu izvučete maksimum.

Čim hladnije vrijeme pokuca na vrata, a ljetne haljinice zamijene čizme, pletivo i kožne jakne velik broj žena zanemari njegu tijela. Dina Dražić, vlasnica beauty centra Midi ističe kako je to pogrešan pristup.

"Želite li lijepu kožu lica i tijela, o njoj se morate brinuti stalno. Kada je koža tijela u pitanju, žene uglavnom reagiraju u travnju i svibnju kada počnemo nositi laganiju odjeću i u siječnju kada je mršavljenje dio novogodišnjih odluka. Celulit i manjak tonusa ipak se najbolje nestaju kada se sustavno radi na njihovom uklanjanju", kaže Dina.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Kao jedan od najboljih tretmana za uklanjanje viška tekućine iz tijela navodi limfnu drenažu. Limfna drenaža je tretman koji je namijenjen svim ženama, jer kako napominje Dina, zbog sjedilačkog načina života, ali i drugih čimbenika kao što su hormonalne promjene, žene naginju nakupljanju vode u tijelu.

"Nije važno je li riječ o prvoj fazi celulita ili pak o posljednjoj – uvijek je dobro napraviti limfnu drenažu. Koža postaje zategnuta nakon desetak tretmana, a prednost drenaže je što se može izvoditi i više dana zaredom. Nakon toga dovoljno je povremeno doći na tretman radi održavanja željenog stanja", dodaje vlasnica salona Midi.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Ovisno o stanju tkiva, drenaža može trajati i do 40 minuta, a provodi se jednostavno pomoću aparata. Klijentica oblači posebne hlače u koje se upuhuje zrak, a zahvaljujući smanjivanju i povećavanju tlaka u zračnim komorama hlača, na kritičnim zonama kao što su stražnjica, trbuh i bedra se izvodi masaža.

"Limfna drenaža nije bolna i zapravo je veoma opuštajuća, a nema nikakvih kontraindikacija", kaže Dina i dodaje kako se lako može kombinirati s drugim tretmanima, "Obvezno je koristimo u kombinaciji s Kuma Shape II tretmanima za mršavljenje, ali može se izvoditi i zasebno."

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Dobitna prosinačka kombinacija je tretman lica s čokoladnom maskom za vrijeme limfne drenaže. Kako je svjesna da klijentice nemaju mnogo vremena i žele se što više opustiti, svakako preporučuje ovu masku.

"Nema žene koja ne voli čokoladu, a mi za masku koristimo posebnu Kraš čokoladu proizvedenu za kozmetičke svrhe. Maska od tople čokolade je dar za duh i tijelo. Miris čokolade opušta, a njeni hranjivi sastojci ostavljaju kožu baršunasto mekom i nježnom", kaže Dina i savjetuje da svakako ubacite masku u tjednu rutinu njege.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Maska na licu stoji 15-20 minuta tijekom kojih se možete u potpunosti opustiti, a uz sve to, čak i kombinirati različite tretmane kako biste uštedjeli na vremenu. Nakon skidanja maske nanosi se dnevna krema prema tipu kože kako bi proces njege bio završen.

Cijena jednog tretmana limfne drenaže je 110 kn, a čokoladne maske 55 kn, a dostupni su u Salonu Midi, Hercegovačka 83, Zagreb.

Više slika pogledajte u galeriji...

Više o limfnoj drenaži pročitajte na portalu Zdrava Krava.

Komentari 0