Life&style

Članovima britanske kraljevske obitelji, čak i djeci, zabranjeno je igrati ovu društvenu igru

  • Uz brojne povlastice, život na britanskom dvoru donosi i niz pravila koje članovi vladajuće obitelji moraju slijediti
  • Od toga da ne smiju jesti češnjak do toga da nema davanja autograma obožavateljima
  • A Elizabeta II. članovima obitelji zabranila je i specifično jednu društvenu igru kako se ne bi svađali!

Život na britanskom kraljevskog dvoru nosi sa sobom niz specijalnih pravila koje valja slijediti. Tako članovima vladajuće dinastije nije dopušteno konzumirati određenu hranu pa su tako školjke, sirovo meso, češnjak, ali i tjestenina izgnani sa stola  Buckinghamske palače.

Pripadnicima kraljevske obitelji između ostalog strogo je zabranjeno dijeliti autograme i stupati u prisne kontakte s obožavateljima. Spomenute odredbe donesene su iz sigurnosnih razloga, no ova naredna donesena je kako bi se spriječili sukobi među članovima obitelji.

Možda vas zanima Princ William i vojvotkinja Kate redovito krše jedno kraljevsko pravilo - i to već šest godina Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Getty Images Getty Images

Ovo po mnogima najneobičnije kraljevsko pravilo odnosi se na zabranu igranja društvene igre Monopoly. Izvorište ove neobične priče je događaj iz 2008. godine kada je princu Andrewu prilikom jednog službenog posjeta darovana spomenuta igra, no na iznenađenje mnogih on je ljubazno odbio ponuđeni poklon kazavši kako njegova majka ne dopušta da članovi obitelji igraju ovu igru.

 | Autor: Joshua Hoehne Joshua Hoehne

Možda vas zanima Kraljica Elizabeta za Kate Middleton priprema jedno posebno iznenađenje Rubrika Life&style Life&style

Glavni razlog je što vrlo lako može dovesti do sukoba i povišenih tonova koji ne priliče članovima aristokracije. Pretpostavlja se kako su ovoj odluci kraljice Elizabete II. prethodile neke 'opasne' partije ove popularne društvene igre. S druge strane, članovi britanske kraljevske obitelji mogu uživati u nešto "mirnijim" društvenim igrama, a prema dostupnim informacijama, na dvoru se rado zaigra Scrabble.

Photo: Instagram

Komentari 0