Life&style

Citronela svijeće - zašto su nezaobilazan detalj za terase ljeti

  • Ljeti najviše volimo provoditi vrijeme na otvorenome pa tako balkon ili terasa postaju glavno mjesto gdje boravimo kada zađe sunce
  • Međutim, druženja na otvorenome često znaju biti pokvarena silnim komarcima i nametnicama
  • Kako bi to izbjegla koristi svijeće od limunske trave koje će pritom lijepo izgledati na svakoj terasi!

Kako vrijeme postaje toplije, vanjski prostor, bio to mali balkon, terasa ili dvorište, trenutno postaju naš novi dnevni boravak gdje najradije boravimo. Ulažemo u udoban namještaj, viseće fotelje/ljuljačke, biljke u lončanicama i sve to spajamo udobnim tepihom i lampicama. Koliko god to idilično zvučalo u teoriji, stvarnost je da uvijek postoji pregršt dosadnih kukaca koji mogu stati na put uživanju na otvorenom.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou Srećom, naoružavanje pravim alatima da ih odbijemo može napraviti ogromnu razliku između beskrajne noći zabave i kratke večeri. Svijeće od limunske trave, ili citronele, sa svojim repelentnim karakteristikama su ljetni must have svakog vanjskog prostora. Citronela svijeće prirodno su rješenje za tjeranje letećih insekata, a uz to što su korisne, imaju ugodan blagi miris citrusa proizveden što ih čini idealnim za korištenje na terasama i u vrtovima.
 | Autor: Durance, mirisna svijeća Citronella, 139 kn; Yankee svijeća limunska trava i đumbir, 196 kn; Planet Ayurveda, svijeća lavanda i limunska trava, 140 kn

Citronela svijeća u keramičkoj posudici savršeno će se uklopiti u svaki vanjski ambijent, a viseće mogu biti zanimljiv detalj u tvom dvorištu. Jedna od popularnijih svijeća s mirisom citronele je ona u staklenci, ako želiš mnoštvo svijećica koje možeš poslagati posvuda, najbolji odabir su lučice koje možeš aranžirati po vlastitoj želji.
 

Photo: Instagram@gisou
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vi

    cijene prava sitnica, jenkica 200 kn , pih....