Life&style

Čistačica kraljice Elizabete dijeli svoje najbolje savjete: usisavanje i korištenje izbjeljivača je zabranjeno!

  • Želiš da tvoj dom bude podoban za kraljevske članove?
  • Kraljičina čistačica otkrila je svoje tajne savjete kako održava palaču besprijekornu u svakom trenutku
  • Ako je to dovoljno za njezino veličanstvo, dovoljno je i za nas puke smrtnike

Barbara Allred, koja je jedno desetljeće bila glavna kućna pomoćnica kraljice Elizabete II., rekla je: "Kad radite za sam vrh, standardi moraju biti 110, a ne samo 100 posto." Evo njezinih glavnih savjeta za čišćenje i nekih stvai koje nismo znali o čišćenju unutar kraljevske obitelji.

Izbjeljivač je zabranjen

 | Autor: Screenshot/TheSun Screenshot/TheSun Agresivno čišćenje kupaonice je zabranjeno u kraljevskoj obitelji

Da bi nečiji kraljevski zahod blistao, postoji stroga procedura. Izbjeljivač je zabranjen jer uklanja sjaj s porculana, pa se umjesto njega koristi proizvod protiv kamenca. Napokon je odgovoreno na prastaru raspravu o tome na koji bi se način toaletni WC papir trebao postavljati i ispalo je da bi se papir trebao kotrljati s prednje strane. A kromirane slavine mogu se održavati čistima pomoću paste od 2 žlice soli i 1 žličice bijelog destiliranog octa - koje se mogu nanositi četkicom za zube ili vatom. Pomiješaj limunov sok i prašak za pecivo u jednakim dijelovima u pastu i ostavi na plijesni dva sata prije ispiranja.

Usisavanje nije dopušteno

 | Autor: Screenshot/TheSun Screenshot/TheSun Usisavanje je zabranjeno kako buka ne bi smetala članovima kraljevske obitelji

Buckinghamska palača ima 775 soba pa održavanje čistoće životnog prostora mora da je noćna mora. U dokumentarnom filmu pod naslovom Kraljevske sluge otkriveno je da je usisavač zapravo zabranjen. Umjesto usisavanja "čistači metu tepihe, kako buka usisavača nebi smetala kraljevskim ušima." Možemo samo zamisliti koliko je to puno metenja.

Kraljevska obitelj Možda vas zanima Bizarno pravilo o odlasku na spavanje vrijedi za sve pripadnike kraljevske obitelji, ali jedan član se usprotivio Rubrika Life&style Life&style

Nakit se čisti džinom

Iako se kraljica može pohvaliti impresivnom kolekcijom nakita o kojoj mi puki smrtnici možemo samo sanjati, ne možemo zamisliti da njezino veličanstvo svakodnevno nosi tijare. Da bi spriječila da njeni dijamanti skupljaju prašinu, kraljičina silistica Angela Kelly otkrila je svoju neobičnu metodu kako održava kraljičin nakit čistim i blistavim - a uključuje pretres u ormariću s pićima. "Džin i voda su korisni za davanje kraljevskim dijamantima malo više sjaja", otkrila je.

Kako napraviti kraljevski krevet?

Barbara je otkrila da bi otvoreni kraj jastučnica trebao biti okrenut prema krevetu prema unutra, a točan broj jastuka je dva po osobi.  Jastuci se slažu udarajući ih, a pokrivač se presavija u trećine "po dogovoru" u slučaju da noću bude hladno. Naravno, pažnja za detalje je ključna, a ako tvoji jastuci imaju pruge, svi bi trebali biti usmjereni u istom smjeru. Sve u svemu, perfekcionistica Barbara provodi 20 minuta u namještanju kreveta, a gotov je tek kad izgleda "tako privlačno da želite zaroniti u njega".

Žena je podijelila genijalan trik kako sušiti dvostruko više odjeće, a ne mora se ni peglati!

Kako pravilno preklopiti ručnike za kupanje?

Kako bi tvoji ručnici izgledali profesionalno složeni, Barbara je otkrila da ima ključnu tehniku. Ona položi ručnike ravno, a zatim ih poreda po tri po dužini.  Zatim ih objesi na držač za ručnike, ili će ih opet složiti po tri kako bi ih stavila u ormar. Ako se spremaju u ormar, nabor treba biti okrenut prema tebi.

 | Autor: Screenshot/TheSun Screenshot/TheSun Čišćenje u kraljevskoj obitelji

Kako se čisti prašina?

Posljednje što želimo u svom domu je paučina i prašina, a Barbara ima strategiju i za njih. Ona kreće od stropa s lijeve strane, a četkom za paučinu dopire do vrha. Kraljevske palače su prepune antiknih predmeta i ukrasa, a stručnjak za čišćenje kaže kako ih čisti vlažnom krpom za prašinu ili četkom ako se aradi o okvirima okvire. Ako imaš drvo za čišćenje, nikad nemoj izravno prskati površinu, već umjesto toga nanesi sredstvo za čišćenje na krpu.

Najbolji način čišćenja četke za usisivač Možda vas zanima Sjajan trik zapalio internet: Ovo je najbolji i najjednostavniji način čišćenja četke za usisivač Rubrika Life&style Life&style

Trominutni trik u mikrovalnoj pećnici

Ako želiš očistiti mikrovalnu pećnicu, postoji trik kako si to olakšati. Stavi pola limuna u posudu s vodom u mikrovalnu na tri minute. To pomaže ukloniti neugodne mirise, a također olakšava brisanje mrlja. 

Photo: Screenshot/TheSun

Komentari 0