Life&style

Cinehill Motovun stigao je u Laubu: koje fantastične filmove ćemo gledati idućih devet dana?

  • Nakon uspona na čak dva brda i turneje po hrvatskoj obali, Cinehill Motovun stiže i u zagrebačku Laubu
  • Ako si ovo ljeto propustila jedinstveno izdanje festivala Cinehill Motovun festivala, ili jednostavno nisi uspjela pogledati sve što si željela, sada imaš priliku da to nadoknadiš 
  • Od danas se u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost, Laube, tradicionalno prikazuje najzanimljivije iz bogatog programa Cinehill Motovuna

Tijekom devet dana probranog programa, Lauba širom otvara svoja vrata svim bjeguncima od gradskih vrućina željnima kvalitetnih filmova i opuštanja uz dobro društvo i fina vina. Gledat će se nagrađeni naslovi sa svjetskih festivala, a uz neke od njih publiku čeka i posebna poslastica – premijere kratkih hrvatskih filmova, koji se natječu za nagradu Corto Montanare. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Foto: PR, Cinehill Motovun u Laubi

Program otvara u četvrtak 24. 8. u 21:00 sat češki film 'Reset'. Ako voliš serije kao što je 'Black Mirror', ova SF distopija, ujedno i prvi češki SF film u posljednjih 40 godina, kao stvorena je za vas. Radnja se odvija u bliskoj budućnosti u kojoj svatko ima pravo na novi život u slučaju neprirodne smrti. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Foto: PR, Cinehill Motovun u Laubi

Već sljedećeg dana u isto vrijeme na programu je 'Buntovnica', ovjenčana glavnom nagradom prestižnog Filmskog festivala Sundance. Film britanske redateljice Charlotte Regan prati dvanaestogodišnju kradljivicu bicikala koja socijalnoj službi laže da živi s ujakom Winstonom Churchillom kako bi je ostavili na miru. Njezinog neodgovornog oca glumi Harris Dickinson, zvijezda prošlogodišnjeg hita 'Trokut tuge'. 

Posebnu pozornost gledatelja u Motovunu izazvao je 'Plavi kaftan' redateljice Maryam Touzani. Ovaj marokanski kandidat za Oscara i dobitnik Nagrade FIPRESCI u Cannesu dočarava psihoseksualnu napetost između supružnika koji vode trgovinu tradicionalnom odjećom i njihovog šegrta, a prikazuje se u subotu 26. 8. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Foto: PR, Cinehill Motovun u Laubi

Možda vas zanima Baš Naš festival se vraća! Posebno izdanje Tasty Affair servirat će nam i kulinarske i glazbene poslastice Rubrika Life&style Life&style

U nedjelju 27. 8. na redu je još jedan kandidat za Oscara. Čileanska 'Blanquita', nagrađena za scenarij u Veneciji, bavi se velikim političko-pedofilskim skandalom u kojem su sudjelovali brojni čileanski političari i bogataši. Nakon dva dana predaha, srijeda 30. 8. donosi 'Palomu', intrigantnu brazilsku romantičnu priču o transrodnoj ženi koja se hvata ukoštac s ruralnom sredinom nakon što je svećenik odbije vjenčati s dečkom. 

 | Autor: Pr Pr

U četvrtak 31. 8. možeš pogledati dobitnika festivalske nagrade filmskih kritičara – sjajnu bugarsku dramu 'Blagina pouka' Stefana Komandareva. Priča je to o umirovljenici koja prijevarom gubi životnu ušteđevinu te nakon prihvaćanja ponude za sumnjiv posao i sama postaje prevarantica. U petak 1. 9. slijedi projekcija još jednog distopijskog filma. Talijanski film 'Suša' Paola Virzìja bavi se posljedicama apokaliptične trogodišnje suše u Rimu, a u jednoj od uloga nastupa i proslavljena Monica Bellucci. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Foto: PR, Cinehill Motovun u Laubi

Iz Maroka u subotu 2. 9. stiže napeti urbani triler 'Psi', nagrađen u Cannesu. Film prati oca i sina koji uz pomoć sitnog kriminala preživljavaju na ulicama radničkog predgrađa Casablance, sve dok ih ne dočeka jedan sasvim drugačiji, i opasniji, zadatak. Noć pred njima duga je i nepredvidiva. 

Program u Laubi zatvorit će 3. rujna festivalski pobjednik, 'Jezero Falcon', kanadske redateljice Charlotte Le Bon. Sramežljivi tinejdžer Bastien stiže na obiteljsko ljetovanje u Quebec, gdje doživljava svoju prvu romansu. Ovaj poetičan prikaz turbulentnog vremena između djetinjstva i adolescencije ostat će s vama još dugo nakon što je film završio. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Foto: PR, Cinehill Motovun u Laubi

Uz atraktivan dugometražni program, u sklopu 'Kratkih premijera' prikazat će se četiri hrvatska filma iz kratkometražne konkurencije: 'Bruna, zimus' Marka Bičanića, 'Espi' Ivana Grgura, 'Mali val' Filipa Peruzovića, 'Most' Jakova Nole. Najbolji hrvatski film uz nagradu Corto Montanare osvaja i iznos od 1.000 eura, a dobitnik će biti proglašen upravo u Laubi, posljednjeg dana programa.

U prodaji su ulaznice po cijeni od 5 eura za pojedinačne projekcije, a tu je i komplet od četiri ulaznice za četiri različite projekcije po cijeni od 15 eura. Ulaznice možeš kupiti na sljedećoj poveznici: https://core-event.co/events/cinehill-motovun-u-laubi-0c8b

Više o programu Cinehill u Laubi potražite na stranicama: https://motovunfilmfestival.com 

Film Back on the Strip Možda vas zanima Striperska komedija 'Back on the Strip' malo se sprda sa 'Čarobnim Mikeom' i veliki je povratak Wesleyja Snipesa Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @lela.design

Komentari 0