Life&style
Film Back on the Strip

Striperska komedija 'Back on the Strip' malo se sprda sa 'Čarobnim Mikeom' i veliki je povratak Wesleyja Snipesa

  • Glavna ideja filma 'Back on the Strip' je parodija na legendarnog 'Magic Mikea'
  • Naime, striperi imaju nekonvencionalni fizički izgled, a neki i nisu baš u cvijetu mladosti
  • Međutim, osobnosti plesača su ono što će zasigurno osvojiti publiku diljem svijeta

Pet bivših egzotičnih plesača ponovno se ujedinjuje kako bi spasili posrnuli klub u Las Vegasu smiješnoj nezavisnoj komediji, u kojoj, uz Wesleyja Snipesa, glume Bill Bellamy, Faizon Love, J. B. Smoove i Gary Owen.

'Back on the Strip' započeo je kao parodija na film 'Magic Mike'. Možda im to i nije bila glavna ideja, ali što bi drugo moglo objasniti bizarnu premisu indie komedije u kojoj naš junak, mađioničar Merlin, koji odlazi u Vegas nadajući se da će biti sljedeći David Copperfield, završi plešući u stilu Chippendalesa?

Ono što 'Strip' čini tako dosljedno smiješnim tijekom većeg dijela dvosatnog trajanja nije Merlin, nego žalosno stanje njegovih kolega plesača, bivše ekipe koja se zove 'Chocolate Chips'. Ta prilično originalna priča omogućila je filmašima da zaokruže postavu A-liste za ovaj pothvat C-razreda. U filmu se pojavljuju zvijezde poput Tiffany Haddish (kao Merlinova mama) pa sve do Wesleya Snipesa (glumi kapetana ekipe, 'Mr. Big', pravim imenom Luther). Postoji čak i epizoda s jednom scenom Kevina Harta (potpuno odjeven) u kojoj on uleti nakon što Merlin izleti.

Kako to pristojno reći: Merlin možda nije neki mađioničar, ali je 'blagoslovljen drugim darovima'. Svaki put kad iziđe na pozornicu, publika je oduševljena. Bilo da se radi o audiciji na kojoj mu se zapalio kostim, otkrivajući Merlinove nabrekle gaće ili talent showu na kojem mu njegovi suparnici spuste hlače pred cijelom školom, film pokazuje njegovu obdarenost. Međutim, je li 'veličina' doista najvažniji adut stripera? Možda za neke i jest, ali zapravo su osobnosti plesača ono što nas osvaja u ovom zgodnom filmu.

Peter Dinklage, film She Came To Me Možda vas zanima Peter Dinklage i Anne Hathaway briljiraju u romantičnoj komediji 'She Came to Me'. Evo trailera... Rubrika Life&style Life&style

Kad se Merlin pojavi u 'Cookie Clubu' (dotrajalom izložbenom prostoru kojemu očajnički treba spas), Luther odjednom pogleda izbočinu i odluči ponovno sastaviti plesnu ekipu. Gospodin Big prije nekog vremena slomio je nogu u prometnoj nesreći, pa ne pleše. Umjesto toga, on će biti voditelj, oslanjajući se na Merlina da bude glavni. Ali, prvo će morati uvjeriti ostala četiri stripera da ponovno obuku tange.

Umjesto da pokazuje zgodna isklesana tijela, film gleda na komičare s nekonvencionalnijim fizičkim izgledom, što se pokazalo puno boljom strategijom. Razmisli o tome: Osim ako nisi redovita gošća striptiz kluba, velika je vjerojatnost da je smijeh tvoja prirodna reakcija na burlesku. Ovaj film se oslanja na taj impuls, dok redatelj, Chris Spencer, tretira rutine kao komične scene, smišljajući prepreke za svakog plesača, dok ih majka Rita (Colleen Camp) bodri.

Bill Bellamy glumi Tyriqa, koji je sada tata kod kuće s četvorkama. Kao što Luther kaže: „Puno se toga promijenilo otkako sam te vidio s četiri djevojke u jednom krevetu.“ Transformacija je još dramatičnija s Desmondom 'Da Body', koji ne izgleda nimalo poput uvelike fotošopiranog plakata nekoć isklesanog bivšeg sebe. 

Karizmatični Amos, zvani Mr. Slim Sexy (J.B. Smoove), još uvijek ima dobre poteze, ali ih sada stavlja u službu svećenika. I svi su iznenađeni kada otkriju da je dr. X (Gary Owen) zapravo bijelac. Ispostavilo se da se varalica koja puni međunožje sprejom probio u njihove redove... i čini se da ga prijevara nimalo ne smeta. 

U stvarnom životu, nitko od ovih muškaraca vjerojatno ne bi pronašao posao stripera u ultranatjecateljskom Las Vegasu, ali oni su puno zabavniji nego što bi bili bodybuilderi namazani uljem za bebe. 'Back on the Srip' je vrsta filma za bezbrižne djevojačke večernje izlaske, te povedi svoje prijatelje/ice, jer slično kao 'Magic Mike XXL', ima širi pogled na ono što žene smatraju seksi. 

Saoirse Ronan i Paul Mescal Možda vas zanima Paul Mescal i Saoirse Ronan su trenutačno najhot glumačka imena, a u dolazećem filmu Foe i bračni par... Rubrika Life&style Life&style
Photo: imdb

Komentari 0