Life&style

Cher prodaje čarobno luksuzno zdanje u kojem živi već 20 godina, evo kako izgleda unutra

  • Cher je za savršenom lokacijom za svoj dom tragala godinama, a on se u konačnici smjestio na litici u Malibuus najsavršenijim pogledom na ocean
  • Impozantna vila od gotovo 1500 kvadrata podsjeća na venecijanske palače, velike renesansne vile u Europi i palače Alhambra u kojima je jasno vidljiv maurski utjecaj
  • Svaki poseban detalj koji se u vili nalazi posljedica je godina kolekcionarstva i putovanja, ali čini se da je nakon dva desetljeća Cher odlučila svoj dom potražiti negdje drugdje

Na najsavršenijoj litici u Malibuu smjestio se dom kultne pjevačice, Oscarom nagrađene glumice, aktivistice, spasiteljice slonova i jedne od najtalentiranijih ikona na svijetu Cher (76). Nakon što je živjela 20 godina na ovom prekrasnom imanju, Cher je odlučila potražiti svoj dom na nekoj drugoj lokaciji. Još krajem prošle godine ova je čarobna vila nakratko završila u oglasniku i to po cijeni od 85 milijuna dolara, no brzo je povučena. Nekoliko mjeseci kasnije ponovno je vraćena na tržište s nešto manjoj cijenom i sada se prodaje za 75 milijuna dolara 

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Pet godina je uređivala kuću

Sama kuća još je jedno od njezinih brojnih postignuća i njezino utočište ispunjeno azijskom umjetnošću muzejske kvalitete i namještajem izrađenim po narudžbi, a priča o ovom veličanstvenom zdanju počinje prije više od dva desetljeća.

Cher su bile potrebne godine da otkrije savršenu lokaciju u Malibuu, a idilično mjesto u konačnici je kupila 1998. godine. No, tek je pet godina kasnije ova čarobna lokacija visoko iznad Tihog oceana počela dobivati konture njezinog doma kakav je poznat i danas.

 | Autor: Douglas Friedman Douglas Friedman

 

Kao odraz njezinog jedinstvenog ukusa i cjeloživotnog interesa za arhitekturu i dizajn, kuća je nastala kao posljedica godina kolekcionarstva i putovanja, a dizajn kuće neodoljivo podsjeća na venecijanske palače, velike renesansne vile u Europi i palače Alhambra u kojima je jasno vidljiv maurski utjecaj.

 | Autor: Douglas Friedman Douglas Friedman

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Prozori nude zadivljujuće prizore

Graditelj Wallace Tutt III predvodio je tim u stvaranju ove veličanstvene vile od gotovo 1500 kvadratnih metara površine, smještene na lokaciji savršenoj da obuhvati prostranstvo od Point Dumea do Santa Monice, sve do otoka Catalina. Od prvih jutarnjih zraka sunca sve do njegovog zalaska, golemi prozori nude zadivljujuće prizore, a iz svake se sobe u vili pružaju dva različita pogleda na ocean.

 | Autor: Douglas Friedman Douglas Friedman

U izgradnji su korišteni najfiniji materijali: vapnenac i mramor uvezeni iz Italije i Francuske, ručno kovana brončana vrata te prilagođeni okovi i pločice iz Španjolske i Maroka, a balustrada od venecijanskog mramora iz 18. stoljeća kupljena je iz privatne zbirke Williama Randolpha Hearsta u San Simeonu.

 | Autor: Douglas Friedman Douglas Friedman

Cher je prvotno surađivala s dizajnerom i dugogodišnjim prijateljem Ronom Wilsonom, a kuća je od samog početka bila ispunjena njezinim osobnim detaljima. Prije otprilike 16 godina, Cher se upustila u obnavljanje rezidencije i pronalazak mnogih novih blaga, a rezultat je bilo osvježeno izdanje ispolirano slojem prepoznatljive raskošne udobnosti, kazališne elegancije i bezvremenske palete boja.

Talentirani umjetnici oslikali su stropove vile istočnjačkim motivima, a ručno oslikana zrcala pomogla su u stvaranju reflektirajuće magije koja je začinjena romantičnom rasvjetom u marokanskom stilu koja zagrijava cijeli dom. Zidovi su presvučeni sirovom svilom, a draperije u spavaćoj sobi šablonski su napravljene pomoću mješavine lišća čaja i taloga kave pomiješanog s pigmentima umbre.

Spavaća soba joj je vrlo posebno mjesto

Cilj je bio ponovno stvoriti tradicionalni dizajni kane kakve je nekoć Cher imala oslikane na rukama tijekom vjenčanja kojem je prisustvovala u Indiji, dok su Marokanske drvene ploče Mashrabiya koje okružuju privatni prostor za sjedenje ručno izrezbarene u Fezu u Maroku.

'Moja je spavaća soba moje utočište, moja tvrđava, moje stvarno vrlo posebno mjesto,' kaže Cher.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Prostorije za zabavu preplavljene su svjetlom i dizajnirane da omoguće prekrasan pogled na prekrasno okruženje. Iz prostrane dnevne sobe, pogled kao da se prelijeva neprimjetno preko bazena čiji se neprimjetni rubovi preklapaju s prozorima, gledajući na Tihi ocean iza njega. Kada se sjedi u obiteljskoj sobi, nemoguće je odoljeti osjećaju plutanja na tirkiznom moru.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Strogi propisi u međuvremenu doneseni u Malibuu spriječili bi izgradnju kuće ove veličine u današnje vrijeme, a danas, nakon više od 20 godina, Cher je spremna stvoriti novo utočište. 'Ova je kuća bila jedna od najvećih strasti mog života', rekla je. 'Uživala sam u svakom trenutku njezinog stvaranja i evolucije, ali sada je vrijeme da ovu čaroliju prenesem i na druge.'

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Photo: Douglas Friedman
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    dvorac pun luksuza sviđa mi se,