Life&style

Četiri poznata hrvatska chefa udružila su snage i u Rovinju pripremila ekskluzivnu večeru za pamćenje

  • Zaljubljenici u fine-dining proteklog su tjedna imali jedinstvenu priliku sudjelovati u seriji od pet ekskluzivnih večera
  • Pripremala su pripremala četiri impresivna imena hrvatske gourmet scene u vrhunskim restoranima s Michelinovom zvjezdicom ili preporukom
  • Svaki od četiri chefa priredio je jedan slijed, a za ovo finalno jedinstveno gourmet putovanje spojili su najbolje signature disheve, pomno odabrana vina i vrhunsku uslugu

Posljednja iz serije „The Signature Dish: 4 of a Kind“ ekskluzivnih večera, u kojima užitak u hrani uključuje sva osjetila, okupila je tridesetak gostiju iz Hrvatske i inozemstva koji su uživali u jedinstvenom gourmet doživljaju sezone.

Glavne uloge ove nesvakidašnje serije kulinarskih doživljaja pripale su nekim od najprestižnijih imena hrvatske gourmet scene – chefu Jeffreyu Velli iz restorana Cap Aureo Grand Park Hotela Rovinj, chefu Lorenzu Laiu iz restorana Agli Amici Rovinj*, chefu Danijelu Đekiću iz restorana Monte* te chefu Damiru Pejčinoviću iz Meneghetti Wine Hotel & Winery.

Možda vas zanima The Signature Dish: 4 of a Kind - gourmet doživljaji s potpisima renomiranih istarskih chefova Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: The Signature Dish The Signature Dish

Poznati po nesvakidašnjem pristupu u osmišljavanju, ali i oblikovanju sljedova u kojem ističu svoj osobni potpis, renomirani su chefovi, od 26. do 30. listopada u Rovinju i Balama, u svojim restoranima s Michelinovim zvjezdicama i preporukama pripremali pomno odabrane jelovnike koje je krasio spoj gourmet iskustva i autentičnih istarskih jela.

 | Autor: The Signature Dish The Signature Dish

 | Autor: The Signature Dish The Signature Dish

Vrhunac događanja bila je međutim ekskluzivna večera u restoranu Cap Aureo u sklopu Maistrinog Grand Park Hotela Rovinj koja se održala u nedjelju, a čija je posebnost u tome što su ekskluzivno, samo za ovu priliku, snage udružili spomenuti chefovi koji su zajednički osmisli i pripremili jelovnik.  

 | Autor: The Signature Dish The Signature Dish

 | Autor: The Signature Dish The Signature Dish

Svaki od četiri chefa priredio je jedan slijed, a za ovo jedinstveno gourmet putovanje spojili su najbolje signature disheve, pomno odabrana vina i vrhunsku uslugu.

 | Autor: The Signature Dish The Signature Dish

Dodatnu notu posebnosti ove večere donio je i kovač svjetskog glasa Michele Massaro - Talijan čije noževe u svojim kuhinjama koriste najcjenjeniji svjetski chefovi poput Emanuelea Scarella, Renéa Redzepija i Alaina Ducassea. Massaro je u svom prvom službenom posjetu Hrvatsku, samo za potrebe ovog događanja, ručno izradio i donirao nož koji je u nedjelju na tajnoj aukciji prodan jednoj gošći. 

 | Autor: The Signature Dish The Signature Dish

Kreativnost, snaga, senzualnost i preciznost, glavne su emocije koje pokreću naše vrsne istarske chefove. Spajanjem njihovih vještina i strasti pokrenut je jedinstveni signature dish koncept s dugoročnom vizijom. Uz činjenicu da je hotelska grupacija Maistra dobila priliku okupiti četiri iznimno važna imena hrvatske gourmet scene, čije su večere izazvale veliko zanimanje zaljubljenika u fine-dining, najvažnija je ipak istaknuti plemenitu dimenzija „The Signature Dish: 4 of a Kind“ događanja. Naime, zajednička večera imala je humanitarno-edukativan karakter u čijem su središtu učenici Strukovne škole ‘Eugen Kumičić’ iz Rovinja.

 | Autor: The Signature Dish The Signature Dish

Tijekom humanitarno-edukativne večere pojedini su gosti iskazali dodatnu želju za podrškom rovinjskoj školi i edukaciji novih naraštaja hrvatskih chefova. Kao veliki zaljubljenici u Rovinj i Istru, bračni par iz Ujedinjenog Kraljevstva zainteresiran je sudjelovati u nabavci potrebne profesionalne opreme za strukovnu školu, dok će gošća koja je ponudila najvišu cijenu na aukciji za nož, sredstva uplatiti izravno na račun škole.
 

Photo: The Signature Dish

Komentari 0