Life&style
Čaroban rose iz Kutjeva za osvježavajuće uživanje u ljetu Čaroban rose iz Kutjeva za osvježavajuće uživanje u ljetu Čaroban rose iz Kutjeva za osvježavajuće uživanje u ljetu Čaroban rose iz Kutjeva za osvježavajuće uživanje u ljetu Čaroban rose iz Kutjeva za osvježavajuće uživanje u ljetu Čaroban rose iz Kutjeva za osvježavajuće uživanje u ljetu Čaroban rose iz Kutjeva za osvježavajuće uživanje u ljetu 1/7

Čaroban rose iz Kutjeva za osvježavajuće uživanje u ljetu

50 nijansi Rosé boje, ali i okusa i mirisa – to je izričaj osjeta koji ćete doživjeti već u prvom gutljaju ovog zavodljivog, mirisnog vina boje lososa, ili još točnije – boje nježne ženske puti. Savršen je odabir za vruće, ljetne noći stvorene za uživanje do zore…

Vinarija Kutjevo ovog ljeta nudi neodoljivo, luksuzno osvježenje u svakoj kapi Premium Rosé 2019. vina koje je proglašeno najboljim roséom regije Slavonije i Podunavlja u sklopu nedavno održanog ocjenjivanja «Vinske zvijezde». Ovaj Rosé osvaja svojim profinjenim aromama crvenog bobičastog voća, među kojima se ističe brusnica obogaćena svježinom biljnog karaktera.

 | Autor: Vinarija Kutjevo Vinarija Kutjevo

Premium Rosé 2019. je kupaža (cuvée) Pinot Noir i Zweigelt sorti koje mu uz neodoljivu boju lososa daje i specifičan mineralni karakter prepoznat i jedinstven za kutjevački terroir. Nositelj zaštićene oznake izvornosti, Kutjevo Premium Rosé 2019. dolazi s južnih obronaka Krndije, gdje se vinogradi nalaze između 200 i 450 metara nadmorske visine. Okruženi visokim šumama Krndije i Papuka, vinogradi su zaštićeni od oštrog sjeverca, a idealna količina padalina, posebno vulkansko tlo bogato mineralima i izvrsni vremensku uvjeti omogućuju grožđu doseći puni potencijal.

 | Autor: Vinarija Kutjevo Vinarija Kutjevo

Upravo terroir daje ovom Premium Roséu posebnost, svježinu i iznimnu pitkost koja će vas osvojiti već pri prvom kušanju. Ranijom berbom sorte Zweiglt dobivaju se dobre kiseline i svježina te niži alkohol, a kasnijom berbom sorte Pinot crni struktura i bogatija aromatika ovog iznimnog vina. Nježan okus bobica razvit će se u tajniji miris nara i ružinih latica te ostaviti elegantnu svježinu u ustima. Fina voćnost i skladna suptilnost dominiraju u ovom svilenom, pitkom vinu koji će se savršeno sljubiti s laganijom hranom, poput tjestenine, rižota, ribe i plodova mora, lososa ili nježnijeg crvenog mesa, te vruće ljetne noći pretvoriti u osvježavajući užitak.

 | Autor: Vinarija Kutjevo Vinarija Kutjevo

Burgundska boca od prozirnog stakla i atraktivna etiketa savršeno se nadopunjuju s profinjenom, blijedo ružičastom bojom ovog jedinstvenog vina, ukras svakog stola. Ohladite ga na 8 do 10 stupnjeva Celzijusa i prepustite se užitku koje se krije u svakoj boci.

Kutjevo Premium Rosé 2019. potražite u ponudi vrhunskih restorana i hotela te specijaliziranih vinskih prodavaonica po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 55 kuna.

 | Autor: Vinarija Kutjevo Vinarija Kutjevo

Photo: Vinarija Kutjevo