Life&style

Burj Khalifu u budućnosti će, na visini od 500 metara, okružiti ogroman Dowton Circle s dućanima i vodopadima

  • Najveći neboder na svijetu, Burj Khalifa u Dubaiu, uskoro bi mogla dobiti jedan dodatak
  • Arhitektonska tvrtka ZNera osmislila je objekt mješovite namjene koji u obliku prstena, na 500 metara iznad zemlje okružuje Burj Khalifu
  • Downtown Circle osim trgovina i kuća sadržavat će i prirodne elemete, pješčane dine, vodopade, kanjone, a ljude će od jedne do druge točke "kruga" voziti flota visećih kapsula 

Projekt Downtown Circle spektakularan je futuristički koncept koji je zamislila arhitektonska tvrtka ZNera. Za veličanstveni prsten visok petstotinjak metara navodi se da je objekt mješovite namjene koji se sastoji od kuća te javnih i komercijalnih blokova. Međutim, najupečatljiviji aspekt ove građevine je to što okružuje najveći samostojeći neboder na svijetu, Burj Khalifu, te će obuhvatiti cijeli centar Dubaija u krugu od 3 km. 

Rosewood Vienna hotel Možda vas zanima Hotel Rosewood Vienna glamurozna je oda dizajnu prekrasnog Beča i njegovoj glazbenoj povijesti Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Instagram @znera.space Instagram @znera.space Arhitektura: @znera.space Vizualizacija: @pictown.co

Tvrtka je nedavno objavila slike i rendere ovog vrhunskog dizajna na svojim društvenim mrežama. U nedavnoj objavi naveli su: “Kao odgovor na dilemu kako graditi gusto, a da se pritom zadrži pogodnost za život, projekt kruga u centru grada uspostavlja održiv i samodostatan vertikalni urbanizam. Kao jedinstveni kompleks mega zgrada, cilj mu je stvoriti hiperučinkovito urbano središte koje vraća okolišu.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ZNera (@znera.space)

Kao alternativa tradicionalnim zatvorenim društvima i visokim rezidencijama koje se nalaze u većini velegradova, predložena mega struktura visoka 500 metara oko Burj Khalife bit će podijeljena na manje jedinice kako bi uključila višenamjenske sadržaje. Flota visećih perifernih kapsula bila bi dostupna putnicima koji bi putovali od jednog do drugog čvora unutar kruga.

Villeroy & Boch ima savršen set za jelo za sve koji muku muče s nedostatkom prostora

Projekt Burj Khalifa također uključuje "Skypark", gdje se vanjski okoliš oponaša u zatvorenom prostoru. Ovdje će posjetitelji doživjeti niz prirodnih staništa uključujući kanjone, pješčane dine, močvare, vodopade i tropsku vegetaciju, među ostalim zelenim dodacima. „Koncept je potencijalni odgovor na globalnu potragu za novim, mješovitim urbanim tipologijama, koje kombiniraju velike gustoće i raskošno zelenilo, dinamične urbane funkcije i visokokvalitetno korisničko iskustvo, kao način da se udovolji zahtjevima za zaštitu klime i i ekološka izvrsnost”, stoji u priopćenju tvrtke.

 | Autor: Instagram @znera.space Instagram @znera.space

Ideja za Downtown Circle nastala je tijekom pandemije, kada se promijenio stil života ljudi u gradovima i njihovih domova. Preispitujući životne uvjete stanovnika nebodera, ovaj gotov dizajn suosnivača ZNera Spacea Najmusa Chowdryja i Nilsa Remessa fokusiran je na život novog doba i primjer je eksperimentalne arhitekture. “Promatrali smo aspekte kao što su odlaganje smeća, proizvodnja hrane, prometni problemi, zagađenje. Spojili smo sve te stvari i došli do koncepta,” izjavio je Remess.

Photo: ZNera Space

Komentari 0