Life&style

Brzo i prefino! Uz dva sastojka sama napravi čokoladne praline

  • Imamo recept za čokoladne bombončiće koji se tope u ustima
  • Potrebna su ti samo dva sastojka
  • Predlažemo da ih napraviš za ovaj vikend - neće ti oduzeti puno vremena

Male, slatke i neodoljive - praline su odlični deserti jer uz njih ne moramo razmišljati koliko smo kalorija pojele. Jednostavno, toliko su sitne da se kalorije zasigurno moraju umanjiti! Osim toga, idealne su za sve prigode, rođendane i blagdane. Gosti će u njima uživati, a ti ne trebaš provoditi beskrajne sate u kuhinji. Štoviše, toliko su jednostavne da ćeš ih poželjeti raditi i češće.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Sve što je potrebno dva su sastojka koja već i vjerojatno imaš kod kuće, a to su čokolada i slatko vrhnje.

Sastojci

  • 300 g čokolade (200 g za donji i 100 g za gornji dio pralina)
  • 100 ml slatkog vrhnja

Kako se priprema?

Na pari rastopi 200 g čokolade za kuhanje ili obične čokolade, a ako nisi spretna čak ni u tom dijelu, ne brini, dodaj malo maslaca kako bi se čokolada lakše rastopila. Zatim je uliješ u male silikonske kalupe, poput onih za led ili u omote za kokos kuglice, ali ostavi mjesta za novi sloj čokolade pa ostavi da očvrsti.

Na pari ponovo rastopi oko 100 grama čokolade pa dodaj vrhnje za šlag. Po želji možeš dodati i lješnjake, bademe, kokos ili grožđice. Tu smjesu ulij na čokoladu u kalupima i pusti da se ohladi na sobnoj temperaturi ili u frižideru.

Možda vas zanima Isprobala sam serum koji koriste poznate Hrvatice. Evo rezultata... Rubrika Beauty Beauty

Ako se osjećaš posebno ambicioznom, rastopi na pari i bijelu čokoladu pa praline "prošaraj" za izgled kao iz top slastičarnica, na vrh dodaj komadiće lješnjaka ili ih pak uvaljaj u kakao prah. I voila, presladak desert spreman, a ti još imaš vremena za uživanje do dolaska gostiju!

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0