- Želiš brzi ručak ili večeru? Naravno da želiš, tko ima vremena dugo kuhati u radne dane?
- Donosimo ti stoga recept za fini složenac od sira s tikvicama i rajčicama
- Dodatna prednos: ima niski udio ugljikohidrata - savršen je ako paziš na unos kalorija
Nareži, poslaži i stavi u pećnicu! Ovaj genijalni složenac od svježeg sira s tikvicama i rajčicom savršeno je lagano jelo za ručak ili večeru. A najbolja stvar u vezi s time: gratinirani složenac možeš jesti apsolutno mirne savjesti, jer je zdrav, siromašan ugljikohidratima i masnoćama.
Sastojci
• 300 g tikvica
• 200 g malomasnog svježeg sira
• 1 rajčica
• 50 g kremastog sira
• sol, papar
• 2 jaja
• 1 žličica origana
• 1 prstohvat kima
• 1 žličica kopra
• 120 g naribanog sira (npr. gauda)
• mladi luk za ukrašavanje
Priprema
1. Uzmi ovalni kalup za složenac (duljine oko 18 cm). Operi rajčice pa nareži na tanke ploške. Zatim ih stavi u posudu za pečenje. Operi i nareži tikvice na ploške. Poslaži ih preko rajčica.
2. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (gore/dolje).
3. Pomiješaj pjenjačom kremasti sir, svježi sir, jaja, kim, origano, kopar, sol i papar u lijepu smjesu. Po potrebi začini. Prelij smjesu po povrću, a zatim pospi sirom.
4. Stavi kalup u pećnicu i peci 25 minuta. Kad sir postane lagano zlatnosmeđe boje, složenac je gotov. Ukrasi nasjeckanim mladim lukom i posluži dok je toplo.
U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirala je Antonija Blaće
Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.