Life&style 04. ožujka 2021.

Brzi ručak s malo ugljikohidrata: složenac od tikvica s tri vrste sira i jajima

Shutterstock.
  • Želiš brzi ručak ili večeru? Naravno da želiš, tko ima vremena dugo kuhati u radne dane?
  • Donosimo ti stoga recept za fini složenac od sira s tikvicama i rajčicama
  • Dodatna prednos: ima niski udio ugljikohidrata - savršen je ako paziš na unos kalorija

Nareži, poslaži i stavi u pećnicu! Ovaj genijalni složenac od svježeg sira s tikvicama i rajčicom savršeno je lagano jelo za ručak ili večeru. A najbolja stvar u vezi s time: gratinirani složenac možeš jesti apsolutno mirne savjesti, jer je zdrav, siromašan ugljikohidratima i masnoćama.

Više od 10 milijuna pregleda ima ovaj recept za tjesteninu s pečenim feta sirom, a priprema je nikad lakša!

Sastojci

• 300 g tikvica

• 200 g malomasnog svježeg sira

• 1 rajčica

• 50 g kremastog sira

• sol, papar

• 2 jaja

• 1 žličica origana

• 1 prstohvat kima

• 1 žličica kopra

• 120 g naribanog sira (npr. gauda)

• mladi luk za ukrašavanje

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Thomas (@lauterbachfood__h)

Slavna manekenka Gigi Hadid objavila je svoj recept za tjesteninu s umakom od votke. Isprobali smo ga!

Priprema

1. Uzmi ovalni kalup za složenac (duljine oko 18 cm). Operi rajčice pa nareži na tanke ploške. Zatim ih stavi u posudu za pečenje. Operi i nareži tikvice na ploške. Poslaži ih preko rajčica.

2. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (gore/dolje).

3. Pomiješaj pjenjačom kremasti sir, svježi sir, jaja, kim, origano, kopar, sol i papar u lijepu smjesu. Po potrebi začini. Prelij smjesu po povrću, a zatim pospi sirom.

4. Stavi kalup u pećnicu i peci 25 minuta. Kad sir postane lagano zlatnosmeđe boje, složenac je gotov. Ukrasi nasjeckanim mladim lukom i posluži dok je toplo.

 

U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirala je Antonija Blaće

 Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.

Komentari 0