- Zbogom, grižnjo savjesti! Na ovaj kolač možemo stvarno navaliti!
- Jer pod a) uopće nema dodanog šećera i b) nema ni brašna pa sadrži vrlo malo ugljikohidrata
- Treba li napominjati i da se jednostavno spravlja? Mislimo da ne...
Ljubitelji čokolade i kokosa su ovim receptom definitivno osvojili jackpot. Ovaj čokoladni kolač s niskim udjelom ugljikohidrata i bez šećera nije samo zavodljivo kremast i pahuljast, nego ga vrlo lako sama možeš spraviti.
Sastojci
• 5 jaja
• 5 žlica ksilitola
• 50 ml kokosovog mlijeka
• 120 grama kokosovog brašna
• 60 grama bademovog brašna
• 1 pakiranje praška za pecivo
• 120 grama mrvica kokosa
• 3 žlice kokosovog ulja
• 2 žlice kakaa
Za kraj
• mrvice kokosa za posipavanje
Priprema
1. Prvo tuci jaja s ksilitolom dok ne postanu pjenasta, dodaj kokosovo mlijeko i kratko miješaj da se sve dobro pomiješa.
2. Potom dodaj kokosovo brašno, bademovo brašno, prašak za pecivo, mrvice kokosa i kokosovo ulje te temeljito promiješaj.
3. Odvoji 1/3 smjese. Preostaloj smjesi za tijesto (2/3) dodaj kakao i promiješaj.
4. Prvo stavi polovicu tamne smjese (koja sadrži kakao) u pravokutnu posudu dimenzija 30 x 20 cm pa na to stavi bijelo tijesto koje si prethodno odvojila. Na to stavi te zagladi preostalo tamno tijesto s kakaom.
5. Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva (gore/dolje) te peci kolač oko 40 minuta.
6. Izvadi kolač iz pećnice i pospi ga mrvicama kokosa. Sada je kolač spreman za posluživanje! Dobar tek!
Pogledaj video: Znaš li da si genijalna?
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.