Life&style

Tražiš najbolje mjesto za brunch u Zagrebu? Donosimo ti 8 odličnih prijedloga!

  • Brunch je savršen način za započeti lagodnu subotu ili nedjelju nakon napornog radnog tjedna
  • Prijedloga brunch mjesta za vikend ima mnogo, a možda ćeš se uz pomoć naših odlučiti gdje je najbolji brunch u Zagrebu
  • Pronađi svoje novo omiljeno brunch mjesto u Zagrebu!

U ukusnom brunchu koji je i kod nas postao izrazito popularan savršeno se spajaju doručak i večera, kao i ugodno provedeno obiteljsko vrijeme ili s prijateljicama. Uz uživanje u dobrom društvu, na brunch svakako uživaš i u dobroj hrani.

Palačinke, jaja spravljena na razne načine, žitarice i fini  topli i hladni napitci sastavni su dio svakog bruncha u kojima možeš uživati od kasnijih jutarnjih do ranijih popodnevnih sati, što je tradicionalno vrijeme za brunch.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou Najbolja mjesta za brunch u Zagrebu

Brunch mnogima postaje sve draža vikend aktivnost, a za brunch u Zagrebu se može pronaći i više od nekoliko odličnih opcija koje mogu biti savršen izbor za novo najdraže brunch mjesto u Zagrebu. Najbolji brunch u Zagrebu zasigurno će ti biti poslužen na bilo kojoj od ovih lokacija.

Mjesta za najbolji Brunch u Zagrebu

Sunčani i topao vikend koji nagovješćuje proljeće je pred nama, a subota i nedjelja bit će kao stvoreni za odlazak na najbolji brunch u Zagrebu. Odlična mjesta za brunch u Zagrebu koje osim finog menija krasi i lijepi ambijent i u kojima možeš uživati i ovog proljeća, donosimo ti u nastavku!

Kata brunch bar

Kata brunch bar posebno je brunch mjesto u Zagrebu specifično po tome što su svi proizvodi 100% bez glutena. Popularan je među onima s restrikcijama u prehrani vezanim za gluten, vegetarijancima i veganima, ali i onih koji jednostavno žele svojom prehranom unositi manje glutena.

U Katinom brunch baru možeš isprobati razne sendviče, poput onog vege ili keto, šarolike salate i fine tortice pa čak i burek sa sirom bez glutena, ali i različite vrste keksića i kolača ako si za nešto slatko za kraj bruncha! Kata brunch bar nalazi se na adresi Petrinjska 29 i odlična je opcija za brunch mjesto u Zagrebu.

Eggspress 

Eggspress je brunch mjesto u Zagrebu specijalizirano za jaja spremljena na bezbroj načina, kako mu i samo ime kaže. Odlična je opcija za doručak, ali i za fini brunch. Na brunch meniju Eggspressa pronaći ćeš razne vrste omleta, salata s jajima, ali i veganskih kajgana. Nezaobilazno jelo koje se također nalazi u ponudi ovog brunch mjesta u Zagrebu su i poznata jaja Benedict. Eggspress pronađi na adresi Amruševa 4 i počasti se prefinim brunchem.

Melt 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Melt (@melt_zagreb)

Melt Gelato & Brunch Bar također ima bezglutenske, vegeterijanske i veganske opcije, a gotovo sva njihova jela nastaju upravo u kuhinji Melta. Melt, iako je najpoznatiji po raznim vrstama finog sladodela bez umjetnih aroma i aditiva, u svojoj šarolikoj ponudi ima i druge slatke, ali i slane opcije. Na brunchu u Meltu u možeš uživati i u finim salatama, quichevima i tost sendvičima, ali i prefinoj acai bowl sa žitaricama i drugim voćem. Melt Gelato & Brunch Bar smješten je u Radićevoj 3.

b041

b041 slastičarnica također je proširila svoju ponudu i na slasne zalogaje za doručak i brunch. Fini hummus tost kojem rijetko tko može odoljeti, slatki kuskus s grožđicama te razne slatke pite, štrudle i torte dio su ponude ovog brunch mjesta u Zagrebu, smještenog u Masarykovoj 25.

Meet Mia

Također smještena u centru Zagreb, u Vlaškoj 43, Meet Mia je još jedno odlično mjesto za brunch u Zagrebu. Razne vrste finih toplih i hladnih sendviča, kao i mekanih kroasana ili ukusnih bagelsa s dodacima, garantirano će ti uljepšati sunčani dan koji možeš provesti i na terasi ovog slatkog brunch mjesta u Zagrebu. 

Jolie Petite Patisserie

Jolie Petite Patisserie slastičarnica svakako je najpoznatija po preukusnim kolačima u kojima baš svi uživaju, no ni meni sa slanom ponudom za super brunch ne zaostaje. Fini sendviči s raznim dodacima, poput BLT-a, tri vrste focaccia, celery pork, ricotta i losos, kao i zobena kaša, sve te to čeka na brunchu u Jolie Petite Patisserie u ulici Tina Ujevića 17.

Otto & Frank

Otto & Frank bar i bistro mjesto je za brunch koje se izdvaja sezonskom ponudom na jelovniku. Njihov poznati Zagrebački doručak svakako prvi privlači pažnju, no i ostala jela poput granola žitarica, zobene kaše i French toasta zasigurno vrijedi isprobati u ovom popularnom brunch mjestu u Zagrebu na adresi Tkalčićeva 20.

Brunch. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Brunch. (@brunchzgb)

Jednostavnog imena, no savršenog menija stvorenog za brunch, na ovom brunch mjestu u Zagrebu možeš probati najfiniji comfort food. Tost sa cimetom, kremasta jaja ili pak breakfast burrito čekaju te na čak dvije adrese, Petrovoj 167 i Teslinoj 12.

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0