Life&style
Zdravi sokovi koji pomaži pri mršavljenju

Brinu te kilogrami? Predstavljamo tri najbolja soka za mršavljenje

  • Ako si odlučila smršaviti, ne moraš se odreći finih sokova
  • Ne samo da su ukusni, neki sokovi su i brz i prikladan način za pomoć pri mršavljenju
  • To se osobito odnosi na ova tri soka

Kad govorimo o dijetama i mršavljenju, ljudi većinom zaziru od sokova, jer neke vrste sokova sadrže puno šećera i malo vlakana, što povećava unos kalorija i može dugoročno pospješiti nakupljenje težine - umjesto da nas oslobodi kilograma. Međutim, postoje i zdravi i ukusni sokovi koji ujedno dobro podržavaju mršavljenje. To se osobito odnosi na sljedeća tri soka - idealni su za mršavljenje.

Ne možeš izdržati na dijeti? Opširan vodič za mršavljenje pomoći će i "beznadnim slučajevima"

1. Sok od celera

Sok od celera vrlo je popularan za mršavljenje. Naime, sastoji od više od 95 posto vode, a osim visokog udjela vode sadrži i vrlo malo kalorija. Također, sok od celera izvrstan je izvor protuupalnih antioksidansa za tijelo, kao i nekih korisnih biljnih tvari koje mogu pomoći u smanjenju oksidativnog stresa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ness & Endo (@snaelys)

2. Sok od nara

Sok od nara (šipka) nije samo ukusan i osvježavajući, nego je i zdrav, niskokaloričan napitak te je izvrsna pomoć mršavljenju. Prema nekim rezultatima istraživanja, nar može spriječiti skokove i padove šećera u krvi, što je razlog povećanog osjećaja gladi ili želje za hranom. Sok od nara također je bogat antioksidansima te stoga djeluje protuupalno.

7 kilograma lakša u samo 5 dana? Kažu da to tako ide s "dijetom za dugovječnost

3. Sok od cikle

Sok od cikle ima malo kalorija i puno vlakana, što ti pomaže da se duže osjećaš sita. Cikla također sadrži prehrambene nitrate koji pomažu povećati mišićnu učinkovitost i izdržljivost, a istovremeno snižavaju krvni tlak šireći krvne žile. Ovaj crveni sok savršeno podupire fitness vježbe za mršavljenje i uskoro ćeš postići prve vidljive rezultate ako ih redovito radiš.

Photo: Shutterstock

Komentari 0