Life&style
1/10

Božićni ugođaj Kim's coffee bara

Fraza "kvartovski kafić" obično podrazumijeva kafić u kojem svi sve znaju, koje je ponekad oronulo ili je uređenje interijera u drugom planu. Kim's Coffee u Petrovoj 21, u Zagrebu je nešto sasvim drugačije.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Kada se Bečanka sa zagrebačkom adresom, Liselotte Antoljak doselila u Zagreb brzo je primijetila kako mu nedostaju lijepo uređeni kafići s domaćom atmosferom. "Nedostajalo mi je neko lijepo uređeno mjesto gdje se mogu u miru prolistati novine i popiti kava, gdje se može uživati u razgovoru i družiti bez duhanskog dima. Tako se rodila ideja o otvaranju vlastitog kafića", objašnjava simpatična vlasnica koja voli da je zovete Lilo.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

A prostor Kim's Coffeeja savršeno odražava duh vlasnice: uređen u skandinavskom shabby stilu uglavnom kombinira bijelu i bež boju s crvenim i crnim akcentima. Iako je prostor pun detalja, on ne djeluje natrpano, nego svaki komad ima svoje mjesto i razlog zašto je tamo. Veći stolovi s klasičnim stolcima mogu okupiti veći broj ljudi, dok su za one željne intimnosti tu udobne sofe i naslonjači.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Baš kao i raskošni meni svoga kafića, i dekoracije Liselotte mijenja sezonski: "Sada su to božićni ukrasi, lampice, češeri i sobovi, no svake sezone dekoracije se mijenjaju da budu u skladu s godišnjim dobom. Isto je i s menijem. Trenutno su u ponudi adventske kave s mirisima i okusima Božića, na jesen smo imali jesenske okuse poput amareta, a ljeti frapee od kave i voća", naglašava vlasnica i dodaje kako se kafić mijenja iz dana u dan jer svakog jutra dobije neku ideju te nešto premjesti, makne ili stavi.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Uređenjem ovog šarmantnog kafića najviše su oduševljene žene. Lilo kaže kako je samo uređenje išlo jako brzo, jer je Kim's Coffee odraz njenog karaktera i ukusa. "U uređenju nije bilo kompromisa", ističe, "ali morala sam napraviti kompromis s lokacijom. Osobno mi se čini da nije najbolja za Zagrepčane koji bi najradije autom došli na šank da mogu, ali prostor me oduševio na prvu tako da ga ne planiram mijenjati."

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Studenti, umirovljenici, školarci, mame s malom djecom i osobe koje vole skladno uređene interijere – svi su oni otkrili čari Kim's Coffee bara koji oduševljava pri samom ulasku i tjera da se zaljubite u njegovu romantičnu i opuštenu atmosferu.

Zagreb je pun lijepih mjesta koje treba posjetiti. Provjerite koju predlaže portal Gastro.hr.

Photo: Davor Puklavec/ Pixsell

Komentari 0