Life&style

Božić s njegovom obitelji? 7 stvari na koje je mudro pripaziti

  • Oduvijek si slavila Božić u krugu svoje obitelji unutar vlastita četiri zida?
  • A sada si prvi puta pozvana kod svog partnera i njegove obitelji?
  • Bez brige, imamo savjete ne samo kao ćeš to izgurati već i šarmirati sve prisutne

Da, apsolutno razumijemo ako ti nije baš svejedno i imaš malu tremu! OK, vjerojatno si upoznala njegove roditelje, ali ne i ostatak obitelji… I još je to Božić, obiteljski blagdan rezerviran za članove uže obitelji – opa, polako! Prema tome – sada si i ti valjda uži dio obitelji? Da, definitivno te razumijemo ako te jako pere trema! Stoga ne bi bilo zgorega da se držiš ovih sedam pravila kako bi u intimnom krugu njegove obitelji prošlo sve u najboljem redu! 

1. Ne pretjeruj s odjećom

Naravno da volimo na Badnjak biti nakićene poput božićnog drvca, ali u ovoj prilici nemoj pretjerivati. Preporučuje se decentniji outfit - i zaboravi na minicu ili suknju s dubokim izrezom. 

2. Bez poklona? 

Čak i ako je njegova mama više puta jasno i glasno rekla kako za Božić ne želi nikakav poklon, svakako donesi pod bor neke znakove pažnje za njegovu obitelj. Tako ćeš se na lijep način zahvaliti za poziv. 

3. „Fuj, što je to?“

Njegova majka i baka potrudile su se oko više vrsta jela, a ti prčkaš žlicom po (ne baš privlačnom) jelu jer ti nije ukusno - jer kod tebe doma je „sve ukusnije“? Nemoj! Progutaj knedlu, zažmiri ako treba, uzimaj manje količine hrane, ali nekako progutaj koji zalogaj sa smiješkom na licu. I, bilo bi dobro pohvaliti kuharicu.

4. Uspoređivanje 

„Dakle, kod moje obitelji se to tako ne radi!“ Takve rečenice su strogo zabranjene! Uostalom, odlučila si provesti Božić s njim i njegovom obitelji – a oni imaju drugačije navike i običaje… 

5. Neprestano tipkanje po mobitelu

Barem tu jednu večer drži prste dalje od mobitela! Koncentriraj se na razgovore „uživo“! 

6. Previše alkohola 

Može biti vrlo nezgodno i neugodno ako popiješ koju čašicu više – i počneš baljezgati svašta (pogledaj točku 7). 

7. Previše sentimentalnosti 

Božić je obiteljski blagdan, a ti nisi kod kuće sa svojom obitelji? To može natjerati suze na oči… (Osobito ako si malo popila.) Dakle, kontroliraj se. Njegovoj obitelji takvo bi ponašanje moglo značiti da se ne osjećaš dobro i da zapravo uopće ne želiš biti s njima

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0