Life&style

Boriš se s opadanjem kose? Pomoći bi ti mogao čaj od ove poznate biljke

  • Svaka treća žena pati od pojačanog ispadanja kose, a ono osim zdravstvenog mnogima predstavlja i neugodan estetski problem
  • Ako gubiš sve više kose obavezno bi trebala posjetiti liječnika kako bi ispravno utvrdila što je tome uzrok
  • S druge strane, ako želiš djelovati preventivno mogla bih već danas krenuti konzumirati napitke od jedne u narodu zloglasne, ali vrlo korisne biljke

Ispadanje kose je prirodna pojava te prema prosjeku dnevno gubimo između 70 i 100 vlasi. Veći broj vlasi može otpasti prilikom pranja, no ako si primijetila kako na dnevnoj bazi gubiš sve više kose trebala bi posjetiti liječnika kako bi utvrdila radili li se o nekoj vrsti alopecije ili je gubitak posljednica nekog drugog poremećaja ili bolesti.

Možda vas zanima Ovo je trenutno najpopularnija frizura na svijetu, sasvim je jasno i zašto Rubrika Beauty Beauty

Osim zdravstvenog, gubitak kose brojnim ženama predstavlja i estetski problem. Dobra vijest jest da se neki oblici ispadanja kose mogu se zaustaviti pravilnom njegom, promjenom navika, mezoterapijskim tretmanima ili određenim lijekovima. Naravno tu su i prirodni lijekovi koje možeš konzumirati bez obzira jesi li se već suočila s ispadanjem kose ili samo želiš djelovati preventivno.

 | Autor: Shutterstock/Getty Shutterstock/Getty

Možda vas zanima Hoće li zbog '100 poteza četkom kroz kosu' tvoja kosa doista biti ljepša? Rubrika Beauty Beauty

A sudeći prema stručnjacima, od velike koristi za rješavanje ovog nemilog problema mogla bi biti u djetinjstvu omražena biljka - kopriva. Biljka koja je mnogima ostala u sjećanju kao sredstvo kažnjavanja u slučaju neposluha mogla bi pomoći tvojoj kosi da ostane zdrava i jaka.

Prema studiji iz 2018., kako prenosi First for Woman, ekstrakt lišća koprive sadrži velike količine protuupalnih i antioksidativnih svojstava koja mogu zaštititi vlasište od oštećenja i potaknuti rast nove kose. Listovi koprive također su bogati mineralima poput željeza, magnezija i cinka koje mogu osnažiti folikule dlake.

 | Autor: Shutterstock/Getty Shutterstock/Getty

Možda vas zanima Prema frizerima, ovo su stvari koje trebamo izbjegavati raditi kod kuće ako želimo lijepu kosu Rubrika Beauty Beauty

Postupak je vrlo jednostavan. Lišće koprive umoči u kipuću vodu, procijedi i pusti da se voda ohladi. Dobivenu otopinu iskoristi kao sredstvo za ispiranje kose. Nakon toga pristupi svom uobičajenom šamponiranju. Naravno, nije na odmet koristiti i gotove šampone od koprive. Osim protiv ispadanja kose, kopriva pomaže i pri svladavanju masnog vlasišta i peruti.

Čaj od koprive možeš u organizam unositi i oralnim putem. Kopriva se smatra najboljom biljkom za čišćenje i poboljšanje krvi te prirodnim diuretikom, pozitivno djeluje na gušteraču i pomaže snižavanju šećera u krvi, a ublažava i upale urinarnog trakta te stimulira rad crijeva. Ako je tvoj fokus ipak sprječavanje pretjeranog otpadanja kose, onda bi se mogla poslužiti i biljnim kapima od koprive. Naravno, prije upotrebe ovog prirodnog lijeka svakako se konzultiraj sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

 

Photo: Shutterstock/Getty
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • varece

    My companion is making $77 hourly at the PC . He has been laid off from work 5 months prior, yet a month ago he rounded up $10258 by simply telecommuting with program he discovered on the web. This is ... prikaži još!