Life&style

Bili su zaboravljeni pa se vratili: 2022. je godina renesanse nekih glumačkih imena

  • Ove godine imali smo prilike gledati priličan broj fenomenalnih serija i filmova 
  • U nekima od njih značajne su uloge odigrali pomalo zaboravljeni glumci čije su karijere bile skoro pa ugašene
  • Ova tri povratka u vrh holivudske scene definitivno su vrijedna spomena 

U drugoj sezoni 'Bijelog lotosa', jednoj od serija o kojoj se najviše raspravljalo ove godine, postoji scena u kojoj se Jennifer Coolidge (kao simpatična Tanya McQuoid) vozi na stražnjem sjedalu Vespe dok pokušava živjeti svoju fantaziju Monice Vitti—tj. sve dok se ne počne gušiti bubom koja joj uleti ravno u usta. 

Penelope Cruz Možda vas zanima Gricka sol, četka tijelo... i još 10 stvari koje radi Penelope Cruz kako bi s 48 bila fit i vitka Rubrika Stars Stars

Oboje su majstorski primjeri vrste komedije koju je Coolidge godinama glumila u filmovima kao što su 'Priča o Pepeljugi' i 'Plavuša s Harvarda'; Izvrsna glumačka postava Mikea Whitea samo nas je podsjetila za što je ona sposobna. Kada je serija donijela Coolidge Emmyja ove godine, obožavatelji su to nazvali erom Jenaissancea, hvaleći njezin rad u ulozi koju je odavno zaslužila. „'Bijeli lotus' je bio takav dar, jer ponekad dobijem stvari koje su jednostavno vrlo jednostavne“, rekla je Coolidge u jednom intervjuu. „Mike White je bio ta osoba na svijetu za koju se nadaš da postoji - ta osoba koja ti daje izazov koji napravi razliku u tvom životu, umjesto da moraš ući u sobu i trubiti u automobilu klauna“. 

 | Autor: HBO Max HBO Max

Coolidge nije jedina slavna osoba koja je ove godine doživjela svojevrsnu renesansu. Nećemo to zvati povratkom, ali nekolicina zvijezda ponovno je osvanula u javnosti s uzbudljivim novim radovima, podsjećajući nas na svoju veličinu. Nedavno se, na primjer, Lindsay Lohan vratila glumi (nakon gotovo desetljeća!) s filmom 'Falling for Christmas', Netflixovim blagdanskim filmom koji je u prva četiri dana prikupio više od 31,2 milijuna pregleda. 

Ispostavilo se da nam je svima nedostajala LiLo—a ona ne ide nikamo. „Neću prestati snimati romantične filmove“, rekla je Lohan u intervjuu. „Upravo sam završila jedan, a vjerojatno ću uskoro raditi drugi“. 

Kao i Coolidge, Lohanin povratak u središte pažnje potaknuo je mnoge rasprave na Twitteru o tome zašto se uopće povukla—a mnogi su ukazivali na brutalno maltretiranje medija u 2000-ima. To je također dovelo do puno šireg razgovora o zvijezdama iz tog razdoblja koje nisu uspjele ponovno pokrenuti svoje karijere — uključujući pokojne slavne osobe poput Brittany Murphy, Amy Winehouse ili Anne Nicole Smith, koje su sve bile nemilosrdno na meti tabloida. 

 | Autor: Netflix Netflix

Možda je to ono što je Lohanin preporod učinilo tako snažnim: ona predstavlja toliko mnogo drugih koji također zaslužuju svoju slavu. Ipak, nekoliko drugih zvijezda također je uživalo u pričama o iskupljenju. S velikom novom dramom Darrena Aronofskog 'The Whale', Brendan Fraser također se vratio u Hollywood nakon duge stanke. U intervjuu iz 2018. godine Fraser je rekao da je zapravo bio na crnoj listi u Hollywoodu nakon što je optužio bivšeg predsjednika holivudskog Udruženja stranih novinara da ga je seksualno napastovao. S obzirom na to da se njegova nova uloga spominje u kontekstu Oscara, Fraser se očito vratio i to bolji nego ikad - premda se u nedavnom intervjuu odupirao toj priči.

 | Autor: YouTube YouTube

Uz sve uspone i padove ove godine, ono što je sigurno jest da je ovo bila godina vesele renesanse slavnih. Nije tajna da je Hollywood opsjednut otkrivanjem sljedeće najbolje stvari, ali ponekad je još bolje kopati po arhivama. Sada se postavlja pitanje: Hoće li još više talentiranih zvijezda uživati u uzbudljivom napretku 2023.? Počni već sada razmišljati o svojim favoritima - jer bi se mogli pojaviti tek u novoj godini... možda čak i u trećoj sezoni 'Bijelog lotosa'.

Michelle Pfeiffer Možda vas zanima 64-godišnja Michelle Pfeiffer s novom bob frizurom izgleda super. Tko kaže da je samo za mlade žene? Rubrika Beauty Beauty
Photo: Netflix
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Super zivi su