Stars
Penelope Cruz

Gricka sol, četka tijelo... i još 10 stvari koje radi Penelope Cruz kako bi s 48 bila fit i vitka

  • Glumica Penelope Cruz ima 48 godina, majka je dvoje djece i izgleda fenomenalno! 
  • U čemu je njena tajna? Otkrit ćemo ti sve što glumica radi kako bi bila u sjajnoj formi 
  • I, da, tvrdi da nije ni na kakvoj dijeti - onda stvarno želimo znati kako je tako vitka!

Ako si jedna od 6,3 milijuna Instagram pratitelja Penelope Cruz, znat ćeš da ona nije od onih koja objavljuje postove o svom režimu fitnessa. Međutim, također ćeš znati da, sa 48 godina i dvoje djece,, Penelope izgleda snažnije i u boljoj formi nego ikad. Fotografije s crvenog tepiha dokaz su da sve što radi funkcionira, stoga ćemo otkriti što točno uključuje njezina wellness rutina. 

Michelle Pfeiffer Možda vas zanima 64-godišnja Michelle Pfeiffer s novom bob frizurom izgleda super. Tko kaže da je samo za mlade žene? Rubrika Beauty Beauty

1. Bavila se baletom

Penelope je učila klasični balet kao dijete i ponekad vježbala i do četiri sata dnevno. „Osjećaš da ti krvare nožni prsti, ali nastavljaš s osmijehom - to te doista oblikuje kao osobu“ rekla je u jednom intervjuu.

2. Kombinira treninge snage s kardio vježbama

U jednom je intervjuu je Penelope ispričala da premda balet više nije glavni saveznik u održavanju forme, vježbe snage i neke kardio vježbe jesu. „Učila sam klasični balet 17 godina i u njemu je bilo tako mnogo koristi za mene. Sada samo radim s utezima i malo kardio“, objasnila je.

3. Redovito vježba, ali ne pretjeruje

Penelope je izjavila da radi samo vježbe snage ili kardio vježbe „po sat vremena, otprilike tri ili četiri puta tjedno“. 

4. Bavi se bikram jogom

Još jedan oblik vježbanja u koji se Penelope kune i o kojem je govorila u nekoliko intervjua je bikram joga, takozvana vruća joga.
„Bavim se Bikram jogom koja je potpuno promijenila moje tijelo“, rekla je. '“Cijelo vrijeme si obliven znojem, 90 minuta.“

Penelope također hvali bikram jogu jer podiže njezinu razinu energije. “Nekoć sam bila troma, a sada mi je razina energije golema. To je kao čarolija, ali tu čaroliju moraš zaslužiti“, rekla je.

5. Ujutro prvo vježba

Penelope je otkrila: „Budim se oko 7:30 ujutro. Treba mi sedam ili osam sati sna noću. Ako ne radim, pokušavam vježbati ujutro. Zatim doručkujem s obitelji, a ako je školski dan, spremam svoje dvoje djece, Lea i Lunu, za polazak“. 

6. Vježba svoj um, ne samo za tijelo

Na pitanje kako se opušta, Penelope je u jednom intervjuu rekla da se oslanja na san i tjelovježbu, kao i na transcendentalnu meditaciju i povremenu dugu masažu.

7. Ne drži 'dijetu'

Penelope je otkrila da je u njezinom hladnjaku i ormarima „puno organskog voća i povrća te mesa i ribe iz slobodnog uzgoja“, kao i „kvinoja, tjestenina, smeđa riža, kokosov šećer, stevija i čokolada“. 

Dodala je: „Volim jesti zdravo. Ne držim se posebne dijete, ali volim organsku, zdravu hranu; moja djeca također jedu na ovaj način“. 

Penelope je također izjavila da voli vege hamburgere. „Radim vegetarijanske hamburgere koji su izvrsni“, rekla je.

8. Voli trikove za zdravlje

Penelope je rekla Jamesu Cordenu da ima čudnu prehrambenu naviku: gricka sol. „Zapravo mi je moj kardiolog rekao da to radim, jer mi je krvni tlak jako nizak“, objasnila je.

9. Ograničava konzumaciju alkohola

„Alkohol gotovo ne pijem, a pušiti sam prestala prije puno godina. To mi stvarno ne nedostaje u životu“, izjavila je. 

10. Imala je osobnog trenera

Premda nije poznato radi li Penelope još uvijek s osobnim trenerom, jednom je angažirala trenera zvijezda, Gunnara Petersona, koji je također radio s JLo, Angelinom Jolie i Kardashiankama.

11. Uzima dodatke prehrani 

Penelope svakodnevno uzima kombinaciju probiotika, enzima i vitamina, a potvrdila je da su to „specifični, kvalitetni, a ne opći multivitamini“. Kako bi dešifrirala što joj je potrebno za suplementaciju, dva puta godišnje odlazi kod stručnjaka na zdravstveni pregled kako bi vidjela što joj možda nedostaje.

12. Prakticira suho četkanje tijela

Što se tiče ljepote, Penelope voli malo suhog četkanja, tvrdeći da ono „pomaže u eliminaciji toksina“. 

Možda vas zanima Mala Sophie, kći Judea Lawa iz filma 'Ljubav i praznici', danas je odrasla i izgleda totalno drugačije Rubrika Stars Stars
Photo: shutterstock

Komentari 0