- Ove slatke hrskave torte su naša najbolje čuvana tajna. Vjeruj nam – nećeš im odoljeti!
- Umjesto tijesta upotrijebi granolu, mješavinu nasjeckanih orašastih plodova, žitarica i meda
- Punjenje čini sir i šumsko voće po želji. Dobar tek!
Sladoled plus hrskavi, mrvičasti sloj granole (kombinacija žitarica, sjemenki, orašastih plodova, meda, suhog voća koji možeš i sama napraviti sjeckajući ove namirnice) super su za spravljanje jednostavne torte - i nevjerojatno dobra i ukusna kombinacija! Od zamrznutih sokova do piña colade – koji omekšaju hrskavu tortu – postoje brojni ukusi za eksperimentiranje.
Pošto je sezona omiljenog nam bobičastog voća u punom zamahu (maline, kupine, ribizli, borovnice) donosimo ti recept za fenomenalnu crunch-deliciju s tim slatkim i sočnim ljepoticama. Ne treba ni napominjati da nam ljeti baš prijaju ovakve ledene slastice, sladoledne torte i slično, zar ne? Izaberi sama koje ćeš šumsko voće upotrijebiti.
Zamrznuta chrunch-torta sa šumskim voćem
Sastojci:
• oko 250 g granola crunchy muesla
• 2 žlice smeđeg šećera
• oko 35 g brašna
• 3 žlice rastopljenog maslaca
• 2 bjelanca
• 100 g šećera
• oko 300 g tučenog vrhnja
• 1 limun
• oko 100 kremastog svježeg sira
• oko 350 g bobičastog voća ili nasjeckanih jagoda
Priprema:
1. Zagrij pećnicu na 175°C. Dobro izmiksaj granola sastojke da budu fino sitne. Ostavi oko pola smjese za kasnije.
2. U velikoj zdjeli pomiješaj pola granola mrvica sa smeđim šećerom, brašnom i rastopljenim maslacem. Stavi smjesu u posudu za pečenje veličine 20 x 20 cm obloženu pergament-papirom i peci oko 10 minuta. Potom ostavi da se ohladi.
3. U posudi dobro izmiksaj bjelanca i šećer. Dodaj tučeno vrhnje te miksaj još 5 minuta.
4. U drugoj zdjeli pomiješaj iscijeđeni sok od limuna i kremasti sir. Miksaj malom brzinom dok ne nastane kompaktna smjesa, a zatim dodaj kremu od bjelanaca i tučenog vrhnja.
5. Dodaj svježe voće kremi.
6. Na pečenu podlogu od granole i maslaca to stavi smjesu od sira i voća, a zatim na vrh stavi preostale mrvice granole.
7. Poklopi te stavi u zamrzivač na tri sata ili više – i uživaj!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.