Life&style

Beč je uvijek dobra ideja: Otkrivamo gdje je najbolji shopping i najfinija Sacher torta, a gdje top lokacije za Instagram fotke

  • Monotoniju je najbolje razbiti vikend putovanjem u neki od obližnjih gradova
  • Beč nudi puno sadržaja, od razgledavanja i shoppinga do gastronomskih delicija
  • Donosimo popis mjesta za najbolje Instagram fotke, te najfiniju Sachericu i bečki, a možeš i osvojiti besplatno vikend putovanje u ovaj grad

Iako neki misle da je Beč rezerviran za doba adventa, još je bolje posjetiti ga ranije kada gužve nisu tako velike kao u predbožićno vrijeme. Tako možeš u miru istražiti sve njegove znamenitosti i uživati u gastronomskoj ponudi. U austrijsku prijestolnicu najbrže možeš stići autom, a postoji i opcija autobusa koji ide relativno često iz Zagreba, ali i drugih većih gradova u Hrvatskoj. 

Grad pun kulture

Bečke ulice pune su predivnih građevina, a za početak preporučujemo posjet baroknom dvorcu Belvedere u kojem je smještena galerija s najvećom zbirkom slika Gustava Klimta. Zatim produži do centra gdje možeš vidjeti jedan od simbola grada Beča, gotičku katedralu Sv. Stjepana te Hofburg, kompleks imperijalnih palača i službenu rezidenciju predsjednika Republike Austrije. Još neke od glavnih znamenitosti su i Veliki kotač u bečkome Prateru, Ringturm, muzej Albertina i Bečka gradska vijećnica.

 | Autor:

Najbolje shopping destinacije

Vikend putovanje u Beč odlično je i za shopping. Najživahnija shopping destinacija u gradu je definitivno Mariahilferstrasse u kojoj možeš pronaći sve najveće high street brendove.  Luksuzniji dućani nalaze se bliže glavnom trgu Stephansplatzu - tu možeš pronaći brendove kojih nema u Hrvatskoj. Ako imaš više vremena, možeš skoknuti i do poznatog outleta Pandorf koji je smješten na 40 km od Beča, a ima oko 150 dućana. Ovdje su u ponudi isto nešto luksuzniji brendovi, ali ih je moguće naći po sniženim cijenama. Imaj u vidu da je radno vrijeme dućana u Beču nešto kraće nego kod nas, a nedjeljom je većina dućana zatvorena.

 | Autor:

Najinstragamičnija mjesta u gradu

Ako želiš imati glamurozne fotografije predlažemo fotkanje ispred dvorca Schönbrunn koji je bio rezidencija habsburških vladara. Palača i vrtovi oko nje su pod zaštitom UNESCO-a, a preporučujemo da odvojiš jedno cijelo poslijepodne za posjet ovoj atrakciji kako bi se do kraja mogla uživjeti u to kako su živjeli austrijski plemići.

 | Autor:

Još jedna atraktivna lokacija za fotkanje je i Hundertwasserhaus, stambena zgrada koju je projektirao slavnih umjetnik Hundertwasser. Ova neobična kuća puna je šarenih boja, zakrivljenih linija, drveća i biljaka. Zgrada ne odgovara uobičajenom poimanju arhitekture, nego prkosi tradicionalnim pravilima te je zato isticana kao jedna od najoriginalnijih zgrada u Beču. Zato i privlači mnoge turiste jer je njen eksterijer savršen za Instagram fotke (u kuću se ne može ući jer u njoj žive stanovnici Beča).

 | Autor:

A gdje pojesti Sachericu i bečki?

Nisi posjetila Beč ako nisi probala tradicionalne austrijske specijalitete. Za dobar bečki odrezak preporučujemo restorane Wiener Wiaz Haus i Figlmüller. A nakon ručka produži na desert - mnogi preporučuju Sacher tortu probati u kavanama Sacher ili Demel. Međutim, ispred ovih kavana se stvaraju dugački redovi te je potrebno malo strpljenja kako bi došla do stola. Alternative su kavane Central, Diglas i Hofburg. 

 | Autor:

Osvoji vikend u Beču

Wiener osiguranje organizira veliki nagradni natječaj u kojem je glavna nagrada vikend u Beču za dvoje. Uz vikend u Beču, dobitnici će osvojiti i Bezbrižne kofere, novi promotivni proizvod koji simbolizira bezbrižnost i sigurnost. Koferi dolaze s personaliziranim naljepnicama koje su dizajnirane kao mali podsjetnici na sve stvari koje nosimo sa sobom dok putujemo – jer kad ste osigurani u Wieneru većih briga nemate. Bezbrižni koferi dio su već prepoznate Bezbrižne merch kolekcije.

Kako bi osvojila nagradu, zaprati Wiener Instagram profil, označi osobu koju vodiš u Beč i u komentaru na objavi napiši što obično zaboraviš spakirati u kofer, bez da nam kažeš što zaboraviš spakirati u kofer. Najkreativnije odgovore Wiener nagrađuje.

Nagradni natječaj Wiener osiguranje organizira povodom proslave dva važna jubileja – 25 godina poslovanja u Hrvatskoj i čak 200 godina poslovanja unutar Vienna Insurance Group (VIG). Ova duga tradicija na europskom i lokalnom tržištu dokaz je uspješnosti, predanosti i povjerenja koje je Wiener osiguranje izgradilo kod svojih klijenata. Osiguravajući mir i sigurnost kroz inovativne proizvode i personaliziranu uslugu, Wiener je postao sinonim za stabilnost i odgovornost te i dalje nastavlja biti oslonac svojim klijentima.

Photo: None

Komentari 0

Top ponuda

Tečaj €/kn: 7,53450