Life&style 04. ožujka 2013.

Beauty tretmani za svaku mladenku

Thinkstock.

Svaka žena želi biti posebno lijepa za svoj najvažniji dan u životu te se nerijetko više posveti kozmetičkim tretmanima. Dunja Franulović iz kozmetičkog salona Bella Vita kaže kako za svaki tretman postoji prikladno vrijeme kada bi se trebao obaviti.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

 | Autor: Thinkstock Thinkstock "Prije vjenčanja svaka mladenka bi prvenstveno trebala obratiti pažnju na njegu ruku i nogu, ali svakako i na uklanjanje dlačica depilacijom i čišćenjem lica tj.njegu lica. Neki tretmani se vrše neposredno prije samog dana vjenčanja, kao što su pedikura i manikura, isključivo radi lakiranja noktiju ili geliranja noktiju kako bi ruke i stopala izgledala njegovanim i urednim. Ostali tretmani poput njege lica, anticelulitnih tretmana, skidanja suvišnih kilograma, mogu se početi raditi i par mjeseci unaprijed", objasnila je Dunja. Ova kozmetičarka iz Bella Vite savjetuje da se depilacija obavi ipak nešto ranije, a ne neposredno prije vjenčanja zbog mogućnosti crvenila, iritacije i prištića, posebno ljeti jer vrućine i znojenje mogu potaknuti crvenilo.

"Posebno je važno depilaciju obaviti ranije ako inače ne prakticirate depilaciju i ne znate kako će koža reagirati na čupanje. Također, ne preporučuje se depilacija dlačica na licu ako se mladenka podvrgnula mnogobrojnim tretmanima u solariju", napominje kozmetičarka.

Mnoge mladenke se odlučuju za čišćenje lica netom prije vjenčanja što je sasvim pogrešno, jer se upaljena mjesta ne stignu smiriti do velikog dana. Dunja Franulović iz Bella Vite savjetuje da ako imate akne, na čišćenje lica odete dva tjedna ranije, a ako imate lijep i zdrav ten, tjedna dana prije vjenčanja.

Do vjenčanja bez celulita!

Celulit, tu mrsku pojavu na bedrima i stražnjici, nekako uspijemo tolerirati tijekom zime, ali na proljeće se pokaže u punom sjaju. Slično je i s vjenčanjima: čak i ako mladenki prije nije smetao, često postane omražen prije svadbe. Dunja kaže kako, kada se radi o celulitu, nema brzih rješenja:

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

"Uklanjanje celulita je dugotrajniji tretman i zahtjeva redovito dolaženje kozmetičaru ako se radi o ručnim anticelulitnim masažama. Moje preporuke su da se krene barem 3 mjeseca unaprijed jer onda su rezultati itekako vidljivi i mladenka će biti zadovoljna. Mladenke koje žele riješiti problem celulita bi trebale dolaziti 3 puta tjedno na anticelulitnu masažu i nakon 3 mjeseca tretman bi trebao biti zadovoljavajući. Ako se radi o aparativnom uklanjanju celulita, učinak ovisi o kakvom je aparatu riječ. Tu govorimo o periodu od minimalno 2 mjeseca ukoliko žele postići vidljive rezultate."

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Što se tiče solarija, Dunja savjetuje oprez na više razina: od toga da pazite koliko i kako se izlažete pa do toga da pripazite u koji salon idete:

"Svakako preporučujem solarij prije vjenčanja jer šminka i odjeća meni osobno izgledaju ljepše na tamnijoj koži. Na solarij također ne bi trebalo ići neposredno prije vjenčanja da ne bi slučajno došlo do crvenila lica ili nekakvih neželjenih mrlja. Treba biti oprezan i imati na umu da je manje više. Treba obratiti pažnju i na odabir studija za sunčanje i biti siguran da isti ima sve potrebne certifikate koji garantiraju kvalitetu samih aparata, a time i ljepotu preplanule puti.

Više o tome kako organizirati vjenčanje sa stilom pročitajte ovdje...

Komentari 0