- Poklade su vrijeme krafni, a u slastičarnicu Orijent stigla su dva hit okusa od prošle godine, ali i dvije nove kreacije
- Jedna spaja kikiriki maslac s kremom od banana i limuna, a druga bijeli ganache, bijelu čokoladu s prženim bademima i tostirani kokos
- Mmmmm...
Napravljene od mekog tijesta koje se prži u ulju, zaslađene šećerom u prahu, punjene najčešće pekmezom, ali i čokoladom, vanilijom i drugim kremama, krafne su tradicionalna pokladna poslastica. Povijest im seže do 18. stoljeća, kada se pojavio prvi recept, a danas dolaze u raznim oblicima, veličinama i okusima.
Kako vrijeme fašnika kreće i do 40 dana prije pokladnog utorka (koji ove godine pada 21. veljače) nije čudno što su pekarnice i trgovine već krcate velikim pakiranjima krafni. No, kako znamo, ne treba uvijek ići na količinu. Još je bolje pronaći ovaj slatki zalogaj koji je pripremljen s puno slastičarskog umijeća i nudi drukčije i nove okuse. To je u Zagrebu ponudila slastičarnica Orijent.
Njihove krafne imaju skoro pa već kultni status, a ovogodišnja punjenja kombinacija su božanstvenih okusa. Među četiri veličanstvenih, u ponudi su ponovno dva okusa koji su prošle godine bili bestselleri. Krafna punjena džemom od malina, s božanstvenom kremom od pistacija i posipa od sjeckanih pistacija te slatko-slana krafna koja kombinira kremu od čokolade i slani karamel. Mmmm.
Jedan od noviteta je pak spoj domaćeg kikiriki maslaca, kreme od banana i limuna s dodatkom sjeckanih plodova kikirikija na vrhu. Obožavateljima tropskih okusa želju za slatkim utažit će meka krasotica satkana od bijelog ganachea, upotpunjena kremom od bijele čokolade s prženim bademima i tostiranim kokosom, posuta sjeckanim bademima.
Teksurom bogato i meko tijesto s dodatkom ruma i limunove korice radi arome, čija je originalna receptura nastala prije više od 80 godina, ono su zašto se brojni kupci vraćaju svake godine Orijentovim krafnama, a inovativne ideja i novi okusi svakako su veeeliki plus. No osim spomenutih, ponuda zagrebačke slastičarnice neće zaobići ni klasične krafne s marmeladom koje se smatraju vječnim klasikom.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.