Life&style
Bakin recept za punjene tikvice

Bakin recept za prefine punjene tikvice s mljevenim mesom, prefine su i sočne

  • Bilo za ručak ili večeru, bakine punjene tikvice su ukusne i jednostavne za spravljanje
  • Kombinacija povrća i mljevenog mesa jednostavno je neodoljiva velikim i malim gurmanima
  • Donosimo ti bakin recept za sočne i mirisne punjene tikvice

Svi bakini recepti imaju nekoliko zajedničkih osobina: brzi su, ne trebaju im nikakvi sastojci i uvijek su dobrog okusa. To dokazuju i ove ukusne punjene tikvice s mljevenim mesom. Najbolje ih je isprobati i uživati – dobar tek!

Sastojci za 2 porcije:

• 2 tikvice

• 1 glavica luka

• 400 g mljevenog mesa

• 1 rajčica

• 2 žlice koncentrata rajčice

• 125 ml povrtnog temeljca

• 1 žličica mljevene paprike 

• 2 žlice ulja

• 220 g ribanog sira

• muškatni oraščić

• sol

• papar

 

Možda vas zanima Najbolja smjesa za palačinke: Recept iz kuhinje naših baka uz nekoliko bitnih trikova i savjeta Rubrika Life&style Life&style

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (gore/dolje).

2. Operi tikvice, prereži ih po dužini te odreži krajeve. Izdubi žlicom tikvice te nareži izdubljeno „meso“ komadiće.

3. Oguli luk, nasitno nasjeckaj pa pirjaj na ulju u tavi dok ne postane proziran. Zatim dodaj mljeveno meso i dobro poprži.

4. Dodaj mljevenom mesu koncentrat rajčice i tikvice te ulij povrtni temeljac. Zatim sve začini mljevenom paprikom, dodaj malo naribanog muškatnog oraščića, posoli te popapri. Zatim ostavi da malo krčka.

5. U međuvremenu stavi izdubljene tikvice u kalup za složenac ili lim obložen papirom za pečenje. Zatim ravnomjerno nadjeni tikvice smjesom od mljevenog mesa.

6. Operi rajčicu, nasitno nareži pa raspodijeli po mljevenom mesu. Zatim raspodijeli naribani sir preko punjenih tikvica i sve peci 25-30 minuta.

Savjet: uz tikvice možeš poslužiti i rižu, tjesteninu, krumpir ili malo kruha.

Photo: shutterstock

Komentari 0