Life&style 28. siječnja 2021.

Baci oko na recept Luke Nižetića za odličan desert koji možeš jesti bez grižnje savjesti!

INstagram.
  • Prefino i prezdravo! Ne može biti drugačije kada kuha Luka Nižetić 
  • Svoje pratitelje pjevač je ovaj put počastio s receptom za puding od butternut tikve
  • Uz orašaste plodove, začine, poneko voće, ovaj desert je prava bomba zdravlja i prefinih okusa u kojima možeš uživati bez grižnje savjesti

Svoje brojne pratitelje inspirirao je jelima i receptima na svom Instagramu za vrijeme  najstrožih pandemijskih mjera a, uostalom, s njegovim kulinarskim umijećem odavno smo već upoznali. Luka Nižetić pobjednik je Celebrity MasterChefa, a o spizi iz njegovog komiškog restorana Fabrika priča se samo u superlativima. Nije tajna da Luka odlično kuha, pa zato i ne čudi što njegove recepte za ukusna i zdrava jela mnogi priželjkuju na društvenim mrežama. 

Možda vas zanima... Luka Nižetić dijeli odlične recepte: Namjerili smo se na posebnu krumpir salatu i aromatični kelj Rubrika Life&style Life&style

Ovaj put, pjevač je počastio prefinim desertom - pudingom od butternut tikve koji možeš jesti bez grižnje savjesti.

 | Autor: INSTAGRAM INSTAGRAM

Evo kakve je upute za izradu Luka dao svojim Instagram pratiteljima: 

  1. Na tavi preprži orašaste plodove te ih usitni! Ja sam koristio lješnjake, bademe i bučine smjemenke. 
  2. Tikvu izreži na kockice i skuhaj da omekša, pola tikve za dvije velike porcije sasvim je dovoljno. 
  3. Procijedi i stavi u blender te dodaj jednu veću šalicu kokosovog mlijeka, malo posoli.
  4. Dodaj začine: cimet, cardamom, muškatni oraščić, vanillin šećer.
  5. Dodaj tanko narezane na kolutiće dvije banane, orašaste plodove te na kraju dodaj chia sjemenke. Ja sam zasladio malo s agavinim sirupom, možeš medom ili štogod imaš. 
  6. Izblendaj sastojke, stavi zdjelice u hladnjak, najbolje preko noći da odmara. 
  7. Ujutro izvadi da se temperira na sobnoj temperaturi, a za to vrijeme na kokosovom ulju preprži narezanu jabuku s malo cimeta i meda.
  8. Jabuku stavi na vrh, pospi s orašastim plodovima i voilà. Dobar tek i uživajte u ovoj rapsodiji!

 | Autor: INSTAGRAM INSTAGRAM

Moramo priznati da je Lukin recept nama već potaknuo rast zazubica. Nadamo da se da je i tebe motivirao na pripremu ovog,  vjerujemo, bezobrazno ukusnog ali i vrlo zdravog deserta

Možda vas zanima... Lukina objava nasmijala nas je do suza: Kako baka Vjerica jede sladoled, to moraš pogledati! Rubrika Stars Stars

Butternut tikva zapravo je na neki način rođakinja krastavca, a ima niz nutritivnih vrijednosti. Ako se odlučiš za porciju ovog deserta usput ćeš se nakrcati karotenoidima, unijet ćeš mnogo vlakana, opskrbiti elektrolitima a zatim vitaminima i A, B-6 i C te magnezijem, kalcijem i željezom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Palma Pasta (@palma.pasta)

Što je još bolje, tako puna nutrijenata, ima prilično malo kalorija što znači da zadovoljava glad i pomaže ti u održavanu vitkosti. Na 100 grama ima samo 45 kalorija. Uživaj!

Komentari 0