Life&style

Art Zagreb: sajam umjetnosti koji se isplati posjetiti

Ne moraš biti stručnjakinja za umjetnost ni bogatašica da bi uživala u radovima najboljih suvremenih umjetnika. Isplati se već i prošetati i uživati

Ne jednom smo čuli tvrdnju kako smo mi mala zemlja, ali likovno zaista jaki, a naši umjetnici se izdvajaju od onih na europskoj likovnoj sceni i po tome što dolaze iz bivše komunističke zemlje. Baš šik, kao dodana vrijednost na njihovu hvaljenu umjetnost.

Bilo kako bilo, na premisi vani uspješnih i popularnih hrvatskih likovnjaka, koji se diljem svijeta prodaju za respektabilne cifre, temeljen je i projekt Art Zagreb, sajam umjetnosti koji će se održati od 18. do 20. svibnja u hali V. Tehničkog muzeja. Na sajmu će se predstaviti tridesetak 30-ak galerija i umjetnika, a sajam će biti, naravno, prilika da se suvremna umjetnost kupuje i prodaje.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Na prvom Art Zagrebu izlagat će umjetnici Paulina Jazvić, Ji Suk Baek, Marijan Crtalić, Hrvoje Dumančić, Fedor Džamonja, Lena Kramarić, Tatjana Politeo, Jelena Remetin, Mirna Sišul, Eugen Varzić, a jaka su i galeristička imena: Galerija Kranjčar koja posljednje dvije godine izlaže na ViennaContemporary, Galerija Laval Nugent čija ponuda uključuje posljednjih stotinjak godina umjetnosti, Zen Contemporary Art Gallery koja predstavlja Stjepana Šandrka, Sebastijana Dračića i Danielea Fortunu, Galerija Adcom International koja djeluje u Klagenfurtu, Beču i  Zagrebu, Art garaža Kamba, Art Club...

Iako obećavaju da cijene nisu astronomske, počinju već s 1000 kuna, Zagreb Art se isplati posjetiti i praznih džepova i uživati u svoj toj lijepoj umjetnosti... Nemamo često priliku sva ta imena susresti na jednom mjestu i hraniti dušu lijepim stvarima.

 

Photo: PR/WhatsApp

Komentari 0