Life&style

Apple AirTag je savršen gadget za one koji često gube prtljagu, ključeve ili novčanike

  • Apple AirTag je preslatki uređaj za praćenje, a može ga se koristiti u putnim torbama, torbicama, novčanicima, s ključevima i drugim predmetima koji se često gube
  • Gadget se spaja s iPhoneom ili iPadom te se prati kroz aplikaciju Find My, a bilo gdje u svijetu koristi najbliži Appleov uređaj i preko njega šalje signal u vlasnikovu aplikaciju
  • Za sve one koji često gube vrijedne predmete ili jednostavno žele imati bolju kontrolu nad njima, ovo je super rješenje, pogotvo sada u vrijeme ljetnih odmora

U svijetu moderne tehnologije i raznoraznih gadgeta i tech uređaja, teško je više razaznati što je dobro, a što loše. Odnosno, što je korisno, a što potpuni "waste of money". I kad sam upoznala jedan od najnovijih Appleovih proizvoda, AirTag, nisam se u početku mogla odlučiti što misliti o njemu.

Zaključak je dosta jasan: za sve koji redovito imaju problema s izgubljenom prtljagom, ključevima ili novčanikom, odnosno za sve one koji žele imati bolju kontrolu nad svojim stvarima, Apple Airtag je savršen uređaj za njih. 

Što je Apple AirTag

AirTag je preslatko dizajnirani gadget za praćenje u obliku žetona ili novčića, izrađen je od poliranog nehrđajučeg čelika i težak je samo 11 grama. U njemu je napredna tehnologija poput akcelerometra, Bluetootha, NFC-a, ugrađenog zvučnika i Appleovog U1 čipa za ultraširokopojasnu podršku. U sebi čak ima i malu zamjenjivu bateriju koja traje više od godinu dana.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Kako funkcionira AirTag

Ako si ikad na svom iphoneu koristila AirPods slušalice, onda znaš kako stvari funkcioniraju i koliko su jednostavne. U principu, samo približiš AirTag svom mobilnom uređaju (mora biti iPhone) i pratiš instrukcije na zaslonu. Nakon što je spojen "žetončić" koristiš sa stvarima koje želiš pratiti - primjerice držiš ga u prtljagi koju čekiraš u zračnoj luci, koferu koji te prati svugdje na tvom odmoru, novčaniku, torbici... AirTag ima i dodatke poput raznih privjesaka pa ga s lakoćom možeš nositi kao privjesak za ključeve.

Zapravo, može ga se koristiti u svemu što se želi pratiti. Ako te primjerice strah krađe automobila, možeš ga ostaviti i u svom autu i uvijek ćeš znati gdje se nalazi. 

Možda vas zanima 7 savjeta kako napraviti najbolji selfie i ispasti genijalno na fotki Rubrika Life&style Life&style

Ukoliko je predmet kojeg tražiš pomoću AirTaga u tvojoj blizini, možeš pustiti zvučni signal s mobitela na zvučnik gadgeta. Ukoliko je "žetončić" negdje daleko, on će se automatski povezati s najbližim Appleovim uređajem i poslati signal na tvoju Find My aplikacijom. Upravo pomoću tog appa pratiti lokaciju svojih predmeta u svakom trenutku.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Što ukoliko izgubiš AirTag

Naravno, ne događa se rijetko da se AirTagovi zagube. U tom slučaju u aplikaciji možeš ga prebaciti u status "izgubljeno", a Find My će ti automaski poslati obavijest ukoliko se ponovno pojavi lokacija AirTaga.

Prednosti i nedostaci

Očiti nedostatak ove izvrsne ideje je Appleov zatvoreni sustav, stoga ovaj uređaj mogu koristiti samo korisnici Appleovih proizvoda poput iPhonea i iPada. Korisnici Androida nisu baš sretni zbog toga. Inače se radi o korisnom gadgetu koji na jednostavan način rješava problem gubljenja brojnih vrijednih stvari, pogotovo u ovo ljetno vrijeme kad se na godišnjem odmoru svi želimo opustiti i razmišljati što manje...

Cijena jednog AirTaga u Hrvatskoj se kreće od 230 kuna naviše, s privjeskom je nešto skuplji. Postoji mogućnost kupnje i pakiranja od četiri AirTaga, u tom slučaju se cijene kreću od 750 kuna naviše.

Možda vas zanima Djevojka je izgubila torbicu 1954. - pronađena je sa svim stvarima 65 godina kasnije! Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0