Life&style
animal print u interijerima

Animal print u interijerima: Kako preslatki životinjski uzorak uklopiti u životni prostor

  • Animal print ili životinjski uzorak upečatljiv je dodatak brojnih predmeta i materijala za uređenje doma
  • U dekoru je ovaj uzorak oduvijek bio klasik, a stylish uređenje prostora uz animal print lako ćeš postići uz isprobane trikove dizajnera interijera 
  • U 2022. animal printevi iznimno su popularni u uređenju prostora, budući da svakom prostoru dodaju dodatnu dozu uzoraka i osobnosti

Animal printevi oduvijek se koriste u dekoriranju i uređenju interijera kroz razne predmete i ukrasne sitnice, ali i namještaj. Tako animal print možemo vidjeti na tapetama, foteljama, jastucima ili tepisima, a ove godine posebno su popularni zahvaljujući trendu maksimalizma u uređenju. Animal printevi donose poseban ugođaj u prostor, no korištenje animal printa tijekom uređivanja prostora, iako se može uklopiti u svaki interijer, svakako može biti izazov.

animal print u interijerima | Autor: Instagram Instagram animal print u uređenju interijera

No, animal printevi u uređenju interijera ne mora izgledati “divlje” te ih svakako vrijedi uklopiti u životni prostor kako bi se dodao element zabave, opuštenosti i sofisticiranosti. 

Kako bi pravilno uklopila animal printeve u svoj interijer, donosimo ti nekoliko pravila i metoda uz pomoć kojih životinjski uzorak u tvojem životnom prostoru neće izgledati neobično, već jako chic i potpuno uklopljeno.

animal print u interijerima | Autor: Instagram Instagram animal print u uređenju interijera

Možda vas zanima Dizajneri otkrivaju kako u nekoliko koraka pretvoriti svako malo dvorište ili vrt u savršenu oazu za uživanje Rubrika Life&style Life&style

Animal printevi ne moraju se uvijek podudarati u potpunosti

Prema dizajnerima interijera, jedna od najvećih pogrešaka koje ljudi rade prilikom korištenja životinjskih uzoraka je preveliko korištenje jednakih uzoraka, poput tepiha s leopard uzorkom i fotelje i kauča s jednakim printom, što može biti stilski neprivlačno.

Stručnjaci savjetuju da se s animal printevima treba balansirati i koristiti ih na primjerice dvije stvari koje se uz to razlikuju u veličini, primjerice tapeta ili veliki tepih, uz deku ili jastuke na kauču ili prozoru.

animal print u interijerima | Autor: Instagram Instagram animal print u uređenju interijera

Oprezno miješanje različitih animal printeva

Iako se čini izazovnim, ne trebaš se odmicati od miješanja različitih animal printeva s drugim uzorcima. Najbolji smjer za ovu metodu je miješanje sitnih i većih uzoraka na predmetima i ukrasnim detaljima za postizanje stilske ravnoteže.

Apstraktni uzorci, pruge i paisley uzorak će se svi lijepo slagati s tkaninama i komadima sa životinjskim uzorcima. Također, ako želiš naglasiti životinjski uzorak, druge uzorke koristi u jačim i tamnijim bojama, dok za neutralniji učinak koristi uzorke svjetlijih nijansi.

Dobar način da provjeriš hoće li se svi uzorci koje želiš iskoristiti slagati jedni s drugima, je da ih usporediš na manjim površinama prije nego što kreneš s uređivanjem.

animal print u interijerima | Autor: Instagram Instagram animal print u uređenju interijera

Korištenje ukrasnih sitnica i dodataka s animal printom

Odličan način s kojim možeš biti sigurna da nećeš pretjerati s korištenjem animal printa je da ga u svoj interijer uklopiš kroz ukrasne detalje i dodatke. Mali dodaci poput ukrasnih jastuka su jedan od najčešće korištenih, no svakako nisu jedina opcija.

Animal print u svoj prostor možeš inkorporirati i kroz primjerice ukrasne pladnjeve, podmetače ili tepih. Korištenjem ovih i sličnih ukrasnih predmeta s animal printom na suptilan i stylish način ćeš se uspješno priključiti trendu animal printa u interijerima!

animal print u interijerima | Autor: Instagram Instagram animal print u uređenju interijera

Možda vas zanima asdds Miss7 miss7
 
Photo: Instagram

Komentari 0