Life&style
Može se mršavjeti i piti alkohol

Alkohol je neprijatelj dijete? Uz nekoliko trikova možeš popiti koju čašu i gubiti kilograme

  • Želiš smršavjeti, ali znaš da onda navečer ne možeš popiti čašu vina ili Aperol Spritz za vikend? 
  • Imamo dobre vijesti! Moguće je smršavjeti i uz koju čašicu alkoholnog pića
  • Neka te vode ova četiri savjeta o tome što i kako piti

Odmah da napomenemo: američko istraživanje pokazalo je da bi jedna čaša alkoholnog pića dnevno trebala biti granica za žene kako se ne bi udebljale. Muškarci smiju piti dvije čaše dnevno. Sve iznad toga dovodi do velike vjerojatnosti debljanja. Naravno, to ovisi i o vrsti pića (vidi sljedeću točku).

Niskokalorična pića

Naravno, čaša vina ima manje kalorija i manje šećera od mješavine whiskeya i Cole. Dakle, miješana pića koja su jako slatka zamijeni za ona manje slatka. Rum, viski, votka i tekila imaju oko 100 kalorija na 50 ml. Vino sadrži oko 125 kalorija na 50 ml. To nije toliko tragično, važnije je kako miješaš pića. Na primjer, zamijeni juice votku za sodu votku (umjesto soka od naranče, votku pomiješaj s mineralnom vodom i svježim limunom).

Bez „teških“ koktela

Voliš piña coladu? Mi također! Ali, nažalost, ovaj voćni koktel je jedan od najbogatijih kalorijama - ima gotovo 400 kalorija. Umjesto toga, odluči se za koktele koji se temelje na vodi (a ne mlijeku ili vrhnju). Ako ne želiš propustiti okus kokosa, preporučujemo kokosovo mlijeko bez šećera iz supermarketa. Iz njega se mogu dočarati i razni drugi ukusni kokteli.

Koje je alkoholno piće najlošije za zdravlje? U velikim količinama sva, ali ovog je i jedna čaša - puno

Nemoj piti na prazan želudac

Odrekla si se kalorija od večere i umjesto toga možeš popiti čašu više? To nije dobra ideja! Istraživanje je pokazalo da ćeš se od alkohola na prazan želudac brže napiti te ćeš još izazivati želju za hranom. Umjesto toga, prije pijenja pojedi nešto s puno vlakana i bjelančevina kako bi stabilizirala razinu šećera u krvi.

Suprotno onome što smo mislili! Što smo stariji mamurluk postaje blaži - potvdrili znanstvenici

Pij polako

„Pitko je poput vode“, izreka je koju ljudi vole reći kada alkoholno piće nema snažan „alkoholni“ okus. Za sve koji zapravo ne vole okus alkohola, savršeno. Ali ne i za onoga tko bi želio smršavjeti. Naime, tada je veliki rizik da naručiš drugu, treću i četvrtu čašu. Odluči se za piće koje se pije polako. Martini, na primjer, ili čašu whiskeya.

 

Maja Šuput u svom prvom javnom nastupu nakon poroda za novi broj miss7 magazina otkriva otkud je došla ideja da se sin zove Bloom
 

 

Photo: Jez Timms/Unsplash

Komentari 0