Life&style
Kavana Anka u Selcu ima najbolji sladoled

Ako si u blizini Selca, moraš otići na sladoled u ovu slastičarnicu, ovjenčan je prestižnom svjetskom nagradom

  • Jedna od stvari koje nam često padaju na pamet u ovim ljetnim danima je fini, osvježavajući sladoled
  • Kako bi kušala najbolji sladoled na svijetu, ne moraš otići do Azurne ili talijanske obale u neku od skupih fancy slastičarnica, čak niti do Dubrovnika, Hvara ili Splita, nego do Selca u blizini Crikvenice 
  • Na prestižnom natjecanju Grand Prix Gelato, prvi puta održanom u Hrvatskoj, pobjedu i titulu najboljeg sladoleda odnio je hrvatski sladoled obiteljske Kavane Anka u Selcu

Na prvom hrvatskom izdanju Grand Prix Gelato natjecanja, u organizaciji prestižnog talijanskog magazina, održanom u Splitu u hotelu Le Meridien Lav, sudjelovalo je u mjesecu studenom prošle godine pedesetak majstora iz raznih europskih zemalja, kao i, naravno, sladoledarskih velesila poput Italije i Španjolske. Međutim, sladoled Kavane Anka iz Selca pomeo je golemu konkurenciju i ovjenčao se sa dvije medalje, od koje je jedna zlatnog sjaja. Njihov sladoled od lješnjaka osvojio je srebro, a Kavana Anka dobila je zlatnu medalju za sladoled od jagode.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kavana Anka (@kavana_anka)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kavana Anka (@kavana_anka)

Ako se slučajno pitaš zašto se tek sada spominje ova prestižna nagrada, premda je natjecanje bilo u studenom, razlog je u tome da se u Kavani Anka u studenom ne prodaje sladoled, a sezona ove omiljene ljetne slastice nedavno je počela. Naravno da smo jedva dočekali ljeto da kušamo Ankine sladolede. I to ne samo ove nagrađene, od jagode i lješnjaka, nego još dosta okusa...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kavana Anka (@kavana_anka)

Kavana Anka posluje već više od 70 godina, a danas je vodi treća generacija vlasnika, supružnici Tereza i Luka Mađar. Kavana je dobila ime po Terezinoj baki Anki, a moderno slastičarstvo je u Kavanu uveo njezin otac Božidar nakon usavršavanja u Italiji. Naime, otišao je na tečaj u Italiju, zajedno s jednom od još triju njezinih sestara te je među prvima u Selcu gostima nudio sladoled. Dugogodišnja posvećenost kvaliteti, kao i fine sirovine za izradu ledenih delicija, dovela je danas Kavanu Anka do svjetskog sladoledarskog trona. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kavana Anka (@kavana_anka)

Sladoled s tikvicama i mentom Možda vas zanima Okus je bolji nego što zvuči: sladoled od tikvica i mente ima potencijala postati hit Rubrika Life&style Life&style

Dakle, želiš li kušati najbolji sladoled na svijetu, otiđi u Selce, na Trg Palih Boraca 11, pa kad ugledaš dugačak red ljudi ispred nje, znat ćeš da si na pravom mjestu. Brojni domaći i strani gosti čekaju kako bi kušali kuglicu nagrađenog sladoleda od jagode po cijeni od dva eura, ali i druge maštovite ledene kreacije koje se svakodnevno svježe pripremaju. Neodoljive kombinacije okusa, poput limoncela ili limete s bosiljkom, mascarponea sa smokvom, kokosa i ananasa ili čokolade s lavandom, svakako također vrijedi kušati. A svake godine pojavi se i neki novi, neočekivani okus, koji će se možda opet naći među najboljima na svijetu… 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kavana Anka (@kavana_anka)

Možda vas zanima Za ovaj domaći sladoled trebaju ti samo 3 sastojka, ali ne i aparat za sladoled. Gotov je za par minuta Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @kavana_anka and crikvenica_croatia

Komentari 0