Life&style

Ako se riješiš ovih 7 stvari, tvoja blagavaonica će jednostavno zablistati!

Ako je blagovaonica pretrpana nepotrebnim stvarima, djeluje manje udobno i ugodno. Stoga je vrijeme za „čišćenje“…

Regal s nevjerojatno puno džidža-baja, dodatna komoda za očito previše nepotrebnih sitnica… postoji puno stvari koje zauzimaju mjesta u blagovaonici. I to potpuno bez razloga, jer gotovo nikada ih ne korsitiš. Zbog toga je vrijeme da se odvojiš od sljedećih stvari…

Stolnjaci 

Tijekom godina si sigurno postala ponosna vlasnica brojnih stolnjaka (dobila si ih od bake, mame, tete, ujne, strine, kume…) i platnenih ubrusa. Neke od njih sigurno nisi nikada koristila – i gotovo nikada ni nećeš – stoga ih sortiraj, pokloni ili skloni nekamo gdje ti ne smetaju (podrum, tavan…). 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Pribor za kuhanje 

Ladica za pribor je puna do vrha i više ni čačkalica ne stanu u nju? Ako trebaš vilicu za meso, moraš igrati mikado? Onda je krajnje vrijeme da napraviš reda i riješiš se onoga što ti ne treba, što imaš po dva ili više komada… 

Svečano posuđe

Većina nas ima još bakin „dobar porculan“ ili set posuđa sa vjenčanja koji vadimo za posebne prigode. Ili kristalne čaše? A čak i za Božić ćemo najmanje tri puta promisliti prije nogo što na stol postavimo "ovaj fini porculan?“ Ako neko posuđe ne koristimo najmanje dvaput godišnje, za njega treba pronaći drugo mjesto ili ga jednostavno pokloniti drugom članu obitelji. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Posebne čaše 

Da, čaše za sladoled ili koktele doista izgledaju dobro – ali tko uopće pije kod kuće Martini (osim Jamesa Bonda)? Nitko? Onda takve i slične čaše jednostavno premjesti na drugo mjesto ili pokloni nekome, jer definitivno zauzimaju previše mjesta. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Hladno svjetlo 

Jelo će biti puno ukusnije ako je pod pravim svjetlom. Riješi se šarenih žarulja, neonskog i hladnog svjetla. Idealne su žarulje s regulatorom jačine svjetlosti. 

Možda vas zanima Ako se riješiš ovih 6 stvari u kuhinji ćeš imati dvostruko više prostora! Rubrika Life&style Life&style

Dekoracije za stol 

Tvoj veliki tulum prije dvije godine bio je pun pogodak? Nakon toga si pospremila sve dekoracije – kao uspomenu, ali i „možda ću je jednom opet koristiti“? Odvoji se od njih! Kad ćeš opet imati tulum, razmisli o nečemu novome te daj svojim gostima posebne komade kao poklon za ponijeti kući. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Jednokratno posuđe 

Jednokratni tanjuri, pribor za jelo, čaše, papirnati stoljnjaci i sl. nisu dobri za okoliš, a i bezrazložno zauzimaju mjesta u blagovaonici. Nisu baš ni estetski lijepi – pa zašto da ih onda koristimo? Riješi ih se prvom prilikom – i ne pomišljaj na nabavu novih! 

Nesretne sobne biljke 

Biljke koje nisu u cvatu, čiji vrhovi listova su već smeđi ili jedva imaju nešto zeleno na sebi, nemaju što tražiti u blagovaonici. Ili unutra stavi biljke koje se lako njeguju ili otkloni nesretne egzemplare u drugu prostoriju. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0