Life&style

Ako se i ti svake godine mučiš sa zapetljanim lampicama ovi trikovi će ti olakšati život

  • Svakog Božića veselimo se kićenju jelke i kupnji novih, ali i ponovnoj upotrebi starih ukrasa za drvce
  • Osim kuglica, božićne lampice su lijep su ukras svakog drvcaIako lijepo izgledaju, svake godine muku mučimo s njihovim otpetljavanjem
  • Donosimo ti nekoliko jednostavnih trikova uz čiju pomoć više nećeš imati ove probleme

Mnogi od nas se vesele ukrašavanju božićnog drvca i atomosferi koja ovih dana vlada. No od same pomisli da trebamo otpetljavati božićne lampice uhvati nas panika. Kao što nam se slušalice zapetljaju u džepu, tako je i s lampicama koje, čim ih odložimo, počnu voditi svoj zapetljani život. 

Možda vas zanima Evo što tvoj stil uređenja božićnog drvca otkriva o tvojoj osobnosti Rubrika Life&style Life&style

Na Internetu je savjeta za što brže i bezbolnije otpetljavanje pa smo odlučili izdvojiti nekoliko najjednostavnijih trikova. Napravi si ugodnu atmosferu, pusti si božićne pjesme i ne daj da ti zapetljane lampice pokvare raspoloženje. 

Pronađi krajeve

Pronađi početak i kraj lampica i neka to bude polazna točka procesa otpetljavanja.

Osiguraj dovoljno mjesta

Ovaj posao ne možeš raditi u skučenom prostoru pa pronađi mjesto gdje ti ništa neće smetati da raširiš lampice. Dodatan savjet je da ih prije raspetljavanja protreseš kako bi se i one samo malo otpetljale, a i da vidiš s čime se hvataš u koštac.

Olovka

Koristi olovku ili neki sličan predmet kako bi raspetljala one sitne čvorove koje ne možeš prstima. A predmeti poput olovke će ti pomoći i da olabaviš dijelove na kojima su se lampice međusobno stisnule.

Možda vas zanima Ako na božićnom drvcu primjetiš kuglicu poput oraha, ni u ludilu ga ne unosi u kuću Rubrika Life&style Life&style

Budi uredna

Kako ćeš raspetljavati lampice, odmah ih ravno slaži kako bi si olakšala pakiranje i raspremanje, ali i ponovno stavljanje iduće godine. Bitno je da se držiš ravne linije koje će biti udaljena od zapetljane mase koja tek čeka da ju raspetljaš.

Kartonski tuljac za WC papir

Jednostavan način za spremanje otpetljanih lampica je i namatanje oko kartonskog tuljca koji ostane nakon što se potroši rola toaletnog papira. Na ovom jednostavnom triku bit ćeš zahvalna iz godine u godinu.

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0