Life&style

Ako šalješ prijavu za posao na ovaj dan, šanse ti drastično rastu...

  • Ponedjeljak, srijeda ili petak? Nismo to znali, ali šanse da će te pozvati na razgovor za posao ovise i o danu u kojem šalješ prijavu
  • Svakako izbjegavaj slanje prijave za natječaj tijekom vikenda, a evo koji dan ti nudi najviše šansi da te pozovu...

Fino si napisala životopis i zamolbu za posao te je još samo moraš poslati? Jesi li znala da tvoja zamolba na jedan točno određeni dan u tjednu ima znatno veće šanse za uspjeh? Ako je pošalješ emailom ili poštom, potpuno je svejedno. 

Pošalji papire na ovaj dan 

Jedna američka anketa otkrila je zanimljive rezultate. Više od 500.000 ispitanika je podvrgnuto analizi. Pri tome se uspostavilo da je 30 posto osoba - koji su se javili na natječaj za posao tako da su „papiri“ došli u ponedjeljak - pozvani na usmeni razgovor. Ako je prijava došla u srijedu, smanjile su se šanse za ulazak u sljedeći krug za 20 posto.

Možda vas zanima Saznaj koji kupaći kostim najbolje odgovara tvojoj osobnosti Rubrika Moda Moda

Međutim, nažalost je ispalo da je utorak dan kad je najviše molbi završilo u pretincima poslodavaca. Ako se to dogodilo u subotu, izgledi su također loši: tek 14 posto molbi prolazi na taj dan. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Analitičari pretpostavljaju da što prije molbi dođe u tvrtku, toliko je više vremena da se osoblje kadrovske službe posavjetuje s kolegama te još isti tjedan dogovori usmeni razgovor. Ako papiri dođu sredinom ili krajem tjedna, moguće je da usmenog razgovora uopće neće biti. Naravno, to su sve teorije koje mogu ali i ne moraju biti točne, no ništa te ne košta da isprobaš ovu strategiju sljedeći put kad ćeš se prijavljivati na neki natječaj. Sretno! 

Možda vas zanima Ako ovo činiš svojoj kosi, prije ćeš ostarjeti! Ali, pronašle smo rješenja Rubrika Beauty Beauty

 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0