Life&style

Ako nikad nisi bila u Dubrovniku, možda je sad baš prilika. Pogledaj što ti grad nudi

  • Posjet jednom od najljepših hrvatskih gradova, Dubrovniku, mnogima je na listi želja
  • Dosad je domaćim turistima bio teško dostupan, što zbog cijena, što zbog gužvi   
  • Ali, jedna inicijativa je promijenila sve

Dubrovnik se često nalazi na listama najljepših svjetskih gradova te ga silni turisti dolaze posjetiti, a brojni redatelji žele u svojim filmovima i serijama - tako su serije ''Igra prijestolja'' te film ''Robin Hood'' jedni su od najpoznatijih uradaka snimljenih upravo u našem Gradu. Međutim, baš zbog te svjetske popularnosti koje rezultiraju gužvama i visokim cijenama, domaći turisti ga rijetko imaju prilike posjetiti. Ove godine to se mijenja pa tako je sada, primjerice, cijena ulaznice na slavne zidine sa 200 snižena te iznosi 50 kuna po osobi. A to nije sve u čemu domaći turisti mogu uživati po povoljnijoj cijeni u Dubrovniku

 | Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL Grgo Jelavic/PIXSELL

Možda vas zanima Evo zašto je sada dobro vrijeme za planiranje novog putovanja Rubrika Life&style Life&style

Naime, prošlog je vikenda je u Gradu organiziran prvi event, nakon nekoliko mjeseci, pod imenom #Pozitiva meetup, a iza njega stoji Lukša Jakobušić, vlasnik prekrasnog One Suit Hotela.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Na trodnevnom događaju, koji je okupio novinare, hotelijere, rentijere, vinare i ugostitelje iz Dubrovnika, Župe dubrovačke i Konavala, predstavljeno je najbolje što se nudi u tom dijelu Hrvatske. Uzvanici su bili smješteni u ovom luksuznom hotelu te su imali prilike uživati i u adrenalinu te brojnim iskustvima koja će se pružati turistima.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp Tako ćeš se moći prepustiti i uživati u safariju kroz Konavle kojeg je do posljednjeg detalja osmislio Pero Kojan koji u dušu zna svaki komadić rodnog kraja, a vožnjom buggyjem i ATV safarijem dočarao je svu ljepotu Konavala. Nakon vremena provedenog u adrenalinskom uživanju, možeš uživati u Konavlima na prekrasnom imanju Nike Karamana, ponosnog vlasnika vinarije i tvorca vrhunske Dubrovačke Malvasije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gerrit Hoover (@g_hoov) on

Cilj ovog događanja je bio predstaviti iznimne sadržaje koji će svakom gostu pružiti jedinstveni doživljaj.
''Dubrovnik nije ni za najboljih sezona bio preskup za one koji ga poznaju jer ulicu, dvije od Straduna uvijek se može dobro pojesti i popiti po cijenama koje se ne razlikuju od onih u drugim krajevima Hrvatske. No, jako puno Hrvata nikada nije vidjelo Dubrovnik. Isto tako ni puno Dubrovčana nije vidjelo ne samo unutrašnjost naše zemlje, nego čak ni veći dio naše obale. Želimo to promijeniti, a ovim druženjem pokrenuti pozitivne vibracije u ovoj teškoj situaciji u kojoj se svi zajedno nalazimo'', rekao je organiztor Jakobušić.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Osim u prelijepom ambijentu, moći ćeš uživati i u finim delicijama kao što su sira iz u’ja, teletina i janjetina ispod sača te meniju u Konobi Vinica obitelji Monković koja se nalazi uz rijeku Ljutu te oduševljava svojim položajem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Konoba Vinica Monkovic (@konobavinicamonkovic) on

A svakako nezaboravno iskustvo imat ćeš i ako isploviš iz gradskog Porta u suton Karakom, kao i još mnogo toga što ti nudi Dubrovnik koji te zove da ga posjetiš. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karaka Dubrovnik (@karakadubrovnik) on

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Komentari 0