Life&style

Advent u Zagrebu vraća se u punom sjaju: Predstavljen je kompletan program - i jako mu se veselimo!

  • Predstavljen je ovogodišnji Advent u Zagrebu i sve što možemo reći je - jedva čekamo!
  • Advent će se održati na 20 uređenih lokacija, a gradonačelnik smatra da će biti najbolji ikad
  • Manifestacija počinje paljenjem prve adventske svijeće 26. studenoga, a evo što nas sve čeka

Nakon nešto skromnijeg izdanja u 2021., Advent u Zagrebu će ove godine ponovno biti spektakularan, a iz Grada tvrde da nas čeka - najbolji dosad! Tim vijestima se jako veselimo i jedva čekamo paljenje prve adventske svijeće 26. studenoga. 

"Advent se vraća u punom sjaju", poručio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na konferenciji za medije na kojoj je službeno predstavljen ovogodišnji Advent.

 | Autor: Pixsell Pixsell

Uz njega su govorili Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa te Sabina Ćerimagić Babić, regionalna predstavnica za marketing Turkish Airlinesa

Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, otkrila je da će Advent početi 26. studenoga s paljenjem prve adventske svijeće. "Bogati programi, sjajne lokacije i sve što su naši partneri pripremili", poručila je te dodala kako će biti čak 20 uređenih lokacija. 

Možda vas zanima Što sve znamo o novom Adventu u Zagrebu: Širi se na čak 13 kvartova, a vraća se i omiljeno klizalište! Rubrika Life&style Life&style

Gradonačelnik je najavio i brojne sadržaje za djecu te dodao da se veseli i da se nada kako će Advent vratiti građanima osmjeh na lica u teškim vremenima. Tomašević kaže da mu se čini da idu prema najboljem Adventu ikad. "Održat će se više od 100 koncerata", rekao je gradonačelnik.

 | Autor: Pixsell Pixsell

Naše omiljene adventske lokacije - Zrinjevac i Tomislavac, ponovno će oživjeti i tamo se vraćaju adventske kućice. Trg bana Jelačića, Europski trg, Strossmayerovo šetalište i Plato Gradec će nam i ove godine pružiti najbolju adventsku zabavu. Nove lokacije ovogodišnjeg Adventa su Trg Franje Tuđmana, Park Grič i Stara Vlaška. Na Gornjem gradu se otvara Muzej ikona, u Muzeju Grada Zagreba se otvara radionica puhanja staklenih kuglica. Žive jaslice će ove godine najvjerojatnije biti na Opatovini.

Vraća se i klizalište na Trgu kralja Tomislava, no ono će sada biti nešto manje i bit će ekološko.

 | Autor: Pixsell Pixsell

- Organizirat ćemo i programe koji će biti petkom, subotom i nedjeljom - najavila je Bienenfeld. Za vrijeme Adventa će biti i brojnih koncerata. 

Ispred HNK-a Zagreb će se postaviti i Orašari. 

- Imat ćemo i premijeru 'Šišmiša', čitav prosinac će u HNK-u biti u posebnom ozračju - dodala je. 

 | Autor: Pixsell Pixsell

Advent će ponovno doći i u Zoološki vrt. "On će biti najduži", rekla je Bienenfeld. 

 | Autor: Pixsell Pixsell

 | Autor: Pixsell Pixsell

Ono što će posebno razveseliti Zagrepčane je i širenje Adventa na kvartove. Do sada je poznato kako je natječaj raspisan za lokacije na Vrbanima, Stenjevcu, Vrapču, Gornjoj Dubravi, Sesvetama, Peščenici, Zapruđu, Trnskom, Brezovici i Podsljemenu, a u idućim danima će biti poznto više detalja.

 | Autor: Pixsell Pixsell

Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa istaknuo je kako je osobito zadovoljstvo sudjelovati na Adventu. 

- Inozemnim turistima je ulazak u CA prvi dolazak s Hrvatskom i Zagrebom. Putnici će prve dojmove o Zagrebu steći iskustva u samom avionu - zrakoplovi će biti ukrašeni vizualima zagrebačkog Adventa - rekao je Žabo i dodao kako će putnici u avionu iskusiti Zagreb i kroz gastro ponudu. 

HŽPP će ponuditi 50 posto popusta vikendima na sve povratne karte na svim nacionalnim linijama do Glavnog kolodvora u Zagrebu.

 

Photo: Pixsell

Komentari 0