Life&style

Advent kod Matoša pretvorit će zagrebački Gornji grad u romantičnu blagdansku bajku

  • Još sitno brojimo do početka Adventa i sigurno smo da se, zajedno s nama, mnogi tome vesele
  • Naime, sve se 'vraća na staro' pa će adventska ponuda ove godine doista biti impresivna, a u Advent u Zagrebu bit će bogatiji i raskošniji nego ikada
  • Jedna od najfotografiranijih adventskih lokacija je gornjogradski Advent kod Matoša, pa pogledaj što nas sve očekuje ove godine

Jaaaako smo sretni što se Avent u Zagrebu ove zime vraća u punom sjaju! Tako če i popularno gornjogradsko šetalište, gdje sjedi lik hrvatskog književnika Antuna Gustava Matoša, ove će godine obilovati raznolikim gotovo cjelodnevnim programima koji garantira odličan provod za sve, pa čak i one najmanje. Ono što se svakako ističe je neodoljiva scenografija ove blagdanske manifestacije koja će vratiti sve posjetitelje u 'dobra stara vremena' te topli obiteljski ugođaj Adventa s prve polovice 20. stoljeća. Dakle, pripremi se za fotkanje! 

 | Autor: @cafedematos @cafedematos Advent kod Matoša poseban je i po svom dječjem programu svakog vikenda prijepodne, a počinje već ove subote s mađioničarem Japom i dječjim diskom. Dan kasnije, u nedjelju, klinci će uživati u glazbeno - animacijskom programu Šarenog svijeta koji će im predstaviti slikovnicu 'Snježna priča jedne jele, jedne zime bijele', a poslije klinci i klinceze mogu uživati razgibati u disku. Za mališane je pripremljen i Dječji doček Nove godine uz predstavu, Djeda bit će tamo i Djed Mraz te još poneko iznenađenje.

 | Autor: @cafedematos @cafedematos

Devet crvenih ugostiteljskih kućica, među kojima je i jedna s oznakom Michelin BiB Gourmand, ponudit će uobičajeni a opet drugačiji koncept blagdanske street food ponude. Uz tradicionalna hrvatska zimska jela, tu je i vege ponuda i brojni 'domaći specijaliteti s twistom', poput dimljenog mariniranog sporo pečenog bunceka s pjenicom od francuske salate, konfitirane patke umotane u mlince, štrudle od krvavica i kiselog kupusa s preljevom od kiselog vrhnja i vlasca i još puno toga. Naravno, ljubitelji slatkog neće biti zakinuti pa će moći uživati u raznim blagdanskim desertima. 

 | Autor: @cafedematos @cafedematos

Uz bogatu ponudu ića i pića, glazbena će ponuda biti pravi miks urbanih žanrova (uživo te u DJ-eve), i to za svakoga ponešto - od jazza, swinga i funka do rocka i popa. 

Možda vas zanima I Varaždin se ponosi svojim Adventom: Evo kakvo nas veselje čeka u gradu baroka Rubrika Life&style Life&style

Sve detaljne informacije o programu, koncertima i radnom vremenu dostupne su i na Facebook i Instagram stranici Adventa kod Matoša.

 

Photo: @cafedematos

Komentari 0