Life&style

Aaron Taylor-Johnson novi je kandidat za ulogu Jamesa Bonda, a inače i vrlo zanimljiv tip...

  • Tko će naslijediti Daniela Craiga u ulozi Jamesa Bonda? 
  • Službenog odgovora na ovo pitanje još uvijek nema, premda se nagađa već mjesecima
  • U međuvremenu je jedan glumac postao favorit: 33-godišnji Aaron Taylor-Johnson, koji usprkos 'skandalu' čvrsto stoji uz svoju ljubav, kao i glumu

Idris Elba, Tom Hardy, James Norton, Henry Cavill i Regé Jean-Page samo su neka od velikih imena za koja se kalkulira kako bi mogli dobiti ulogu slavnog 'agenta 007'. Ali, odnedavno se priča se i o  AaronuTaylor-Johnsonu. Prema izvješćima insajdera, 33-godišnji Britanac je 'izuzetno blizu' pobjede u utrci za agenta. Priča se da je u to uvjerio i producenticu Bonda, Barbaru Broccoli.

„Aaron Taylor-Johnson trenutačno je glavni favorit za legendarnu ulogu, on je prvi izbor Barbare Brocoli - i onaj kojeg treba pobijediti“, objasnio je anonimni izvor. Već u studenom 2022. britanski 'Sun' izvijestio je da je Taylor-Johnson navodno uvjerio producenticu na tajnoj audiciji i od tada je jedan od favorita.

Hoće li Christopher Nolan režirati novog Bonda?

Već se neko vrijeme nagađa i o sljedećem redatelju Bonda. Prema trenutačnom izvješću, kreator 'Oppenheimera', Christopher Nolan, trenutačno je 'vjerojatan' kandidat. „Iznimno je zainteresiran učiniti nešto potpuno drugačije s franšizom“, kaže insajder. Ako Nolan uspije pronaći zajedničku riječ producentima, navodno bi se rado pridružio.

U srpnju je Nolan u podcastu 'Happy Sad Confused' naznačio da je općenito zainteresiran, ali da ima nekoliko stvari koje treba razmotriti. „Utjecaj ovih filmova na moju filmografiju je neugodno očit. Bila bi nevjerojatna privilegija režirati jedan“, rekao je Nolan o filmovima o Bondu. „Istovremeno, postoje i određene granice unutar kojih morate raditi kada se posvetite liku poput Jamesa Bonda.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Calvin Klein (@calvinklein)

Biografija Aarona Taylora-Johnsona

Talentirani dječak se rano razvio u mladog glumca koji obećava:  Aaron Taylor-Johnson je već sa šest godina nastupao na pozornici, a kasnije je dobio klasičnu glumačku obuku u srednjoj školi. Godine 2001., tada jedanaestogodišnji Aaron pojavio se u nekoliko manjih uloga na britanskoj televiziji – bio je to znak za početak karijere u filmskom biznisu. „U školi su mi stalno govorili da moraš imati rezervni plan. Ali, sve što sam ikada želio bilo je baviti se glumom. Nisam imao plan B.“

Aaronove prve filmske uloge

A nije mu ni trebao plan B, jer su stvari za Aarona stalno išle na bolje. Između ostalog, viđen je uz Owena Wilsona i Jackieja Chana u filmu 'Šangajsko podne' kao mladi Charlie Chaplin. Samo tri godine kasnije dobio je veću ulogu u adaptaciji romana Cornelije Funke 'Gospodar lopova', gdje je glumio dječaka, siroče Prospera.

'Nowhere Boy' – proboj i skandal

Nakon još nekoliko sporednih uloga, Aaron je 2009. konačno oduševio svojom prvom velikom glavnom ulogom: u biografskom filmu 'Nowhere Boy' ('John Lennon: Dečko koji ne obećava'), o mladom Johnu Lennonu. Utjelovio je 'Beatlea' tako složeno i uvjerljivo da su ga obasuli hvalospjevima. 

A talentirani mladi glumac plijenio je i pozornost redateljice, koja se tada još zvala Sam Taylor - ali ne samo na profesionalnoj razini. Njih dvoje su se zaljubili, unatoč tome što je ona 23 godine sarija od njega. Mediji su vezu tada 42-godišnje redateljice i 19-godišnjeg Aarona označili skandalom, ali njih dvoje nisu se pokolebali i stali su uz svoju ljubav. Tako je! Danas su u braku i svoju su obiteljsku sreću učinili savršenom, s kćerima Wyldom Rae (2010.) i Romy Hero (2012.).

Inače, Aaron je bio jako nesiguran u sebe kao mladić. Gluma mu je pomogla da prevlada sumnju u sebe: „Dok sam odrastao, mislio sam da sam glup i jednostavno nedovoljno pametan. Kad sam počeo snimati filmove i bio okružen svim tim filmašima, osjećao sam se jačim i posebnim“, izjavio je u jednom intervjuu. 

Godine 2011. Aaron se također pojavio u glazbenom spotu banda 'R.E.M.' ('Überlin'), koji je režirala njegova tadašnja zaručnica Sam.

Era superheroja

Možda potaknut svojom osobnom srećom sa suprugom i djecom, činilo se da je Aaron razvio meku točku prema superherojima. Prvobitno je viđen u 'Kick-Assu', kao štreber tinejdžer koji se pokušava boriti protiv zla kao superheroj, unatoč nedostatku nadnaravnih moći. 

Zac Efron, film 'The Iron Claw' Možda vas zanima Zac Efron nabacio je takvo brdo mišića da je gotovo neprepoznatljiv u traileru za film 'The Iron Claw' Rubrika Life&style Life&style

Godine 2012. zamalo je glumio iznimno popularnog superheroja. Aaron je bio u užem izboru za ulogu Petera Parkera, tj. Spider-Mana, ali, kao što znamo, željena uloga na kraju je pripala Andrewu Garfieldu.

Međutim, dvije godine kasnije stao je pred kameru u slično spektakularnoj strip ekranizaciji. U 2014. i 2015. je u 'Osvetnicima' glumio Quicksilvera, Pietra Maximoffa, koji ima sposobnost nadljudski brzog kretanja.

Godine 2015., prema GQ-u, Aaron Taylor-Johnson bio je i jedan od 50 najbolje odjevenih Britanaca.

Osvajanje Zlatnog globusa

Ali, Aaron se ne želi posvetiti određenoj vrsti uloge ili žanra. Godine 2016. zablistao je u hvaljenom filmu Toma Forda 'Nocturnal Animals', uz megazvijezde poput Jakea Gyllenhaala, Amy Adams, Michaela Shannona, Isle Fisher, Armieja Hammera i Laure Linney. Za svoju glumačku izvedbu u kinematografskom remek-djelu, Aaron Taylor-Johnson nagrađen je Zlatnim globusom za najboljeg sporednog glumca 2017. godine.

Prvo obitelj, a zatim Hollywood

Aaron Taylor-Johnson od tada dobiva brojne ponude za filmske uspješnice. Godine 2020. bio je to hit Christophera Nolana 'Tenet', 2021. gledali smo ga kao Lancelota u filmu 'The Kingsman: Početak', 2022. uz Brada Pitta u filmu 'Bullet Train', a 2024. možemo poželjeti dobrodošlicu Taylor-Johnsonu natrag u Marvelov svemir. U filmu 'Kraven the Hunter' (dio svemira Spider-Mana) igra naslovnu ulogu. Kolege glumci Brad Pitt, Keanu Reeves i Adam Driver također su bili u užem krugu za ovu ulogu.

Ipak, otac dvoje djece uvijek pazi da ne bude predugo odvojen od obitelji. Supruga i djeca su mu na prvom mjestu. Ali to ne znači da nije tražen Hollywoodu. Sasvim suprotno. Aaron Taylor-Johnson sada je na popisu redatelja za velike uloge i realan je kandidat za ulogu '007'. 

Film 'How to Have Sex' Možda vas zanima 'How to Have Sex', novi britanski film o prijateljstvu, samospoznaji i pristanku doista vrijedi pogledati Rubrika Life&style Life&style
Photo: Profimedia

Komentari 0