Life&style

80-godišnja časna sestra ukrala novac iz škole kako bi otplatila svoje kockarske dugove!

  • Mary Margaret Kreuper (80) priznala je krađu 835.000 dolara dok je bila ravnateljica škole u LA-u
  • Preusmjerila je školarinu na tajni račun, koji je koristila za trošenje u kasinu, rekli su tužitelji
  • Časna sestra je osuđena na godinu dana zatvora i rečeno joj je da vrati novac

Mary Margaret, 80-godišnja časna sestra osuđena je na zatvorsku kaznu nakon što je prošle godine priznala da je ukrala više od 800.000 dolara (više od pet milijuna kuna) iz osnovne škole kako bi financirala svoju naviku kockanja.

Možda vas zanima "Bila sam časna sestra pet godina, a zatim sam se zaljubila, udala i sad imam šestoro djece" Rubrika Life&style Life&style

Mary Margaret Kreuper krala je novac između 2008. i 2018. dok je radila kao ravnateljica katoličke škole St. James u Torranceu pokraj Los Angelesa u Kaliforniji. Kreuper je preusmjeravala školarinu i donacije na štedni račun, koji je potom koristila kao fond za "velike troškove kockanja u kockarnicama i određene troškove kreditnih kartica".

 | Autor: shutterstock shutterstock

Kreuper je krivotvorila mjesečna i godišnja izvješća "kako bi prikrila svoje prijevare", priopćilo je odvjetništvo. Također je "uputila zaposlenike škole St. James da izmijene i unište financijske zapise tijekom školske revizije", navodi se. U srpnju prošle godine Kreuper je priznala krivnju po jednoj točki optužnice za prijevaru i jednu za pranje novca.

Apsurd hrvatskog pravosuđa: Žena je uhićena jer je mužu u svađi rekla da ‘puši k...‘: Dobila je 45 dana zatvora uvjetno Možda vas zanima Apsurd hrvatskog pravosuđa: Žena je uhićena jer je mužu u svađi rekla da ‘puši k...‘: Dobila je 45 dana zatvora uvjetno Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: shutterstock shutterstock

Vremešna časna sestra potom je osuđena na godinu dana zatvora i naloženo joj da vrati 825.338 dolara za odštetu. "Zgriješila sam, prekršila sam zakon i nemam isprike", rekla je Kreuper na sudu putem video veze, prenosi The Associated Press.

"Moji postupci bili su kršenje mojih zavjeta, mojih zapovijedi, zakona i, iznad svega, svetog povjerenja koje su mi mnogi polagali. Bila sam u krivu i duboko mi je žao zbog boli i patnje koje sam prouzročila mnogim ljudima", zaključila je. 
 

Photo: shutterstock

Komentari 0